Deze Sinterklaas broodjes met kaneel mogen niet ontbreken tijdens ’t heerlijk avondje. Ook in de dagen in aanloop naar 5 december mag je gerust lekker veel van deze kaneelbroodjes maken. Ze smaken heerlijk en snoepen lekker weg. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk om te maken. Bak ze zelf of samen met kinderen. Daar is dit recept zeer geschikt voor!
Sinterklaas broodjes met kaneel
Niets brengt je zo goed in de stemming als het bakken van heerlijke hapjes of gerechten in aanloop naar de feestdagen. Voor het Sinterklaasfeest zijn deze Sinterklaas broodjes met kaneel echt heerlijk om te maken! Dit recept ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk. Dat maakt het zeer geschikt om samen met kinderen te maken. De kaneelsuiker maak je helemaal zelf en er is niets zo leuk als het deeg rollen in de typische ‘S’ vorm, die natuurlijk meteen doet denken aan Sinterklaas!
Receptinspiratie voor Sinterklaas
Het bekende Sinterklaasgoed is natuurlijk een lekkere banketstaaf, pepernoten, marsepein en ook mag de taai taai niet ontbreken. Deze lekkernijen brengen direct herinneringen met zich mee en worden steevast gegeten vanaf eind november tot Sinterklaasavond. Lekker!
Ook hartige hapjes passen goed bij Sinterklaas, voor wie niet zo’n zoetekauw is of voor wie graag wat afwisseling wil. Duik je graag zelf de keuken in om lekker wat Sinterklaasrecepten voor te bereiden? Doe dan inspiratie op met de volgende recepten:
Zoete Sinterklaasrecepten
- Witte chocolade cheesecake met pepernoten
- Witte chocolademousse met sinaasappel en pepernoten
- Sinterklaas rocky road
- Speculaascake met peer
Hartige Sinterklaasrecepten
- Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus
- Rookworstbroodjes (2 ingrediënten!)
- Rozemarijnbrood zonder kneden
- Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel
Sinterklaas broodjes met kaneel
Ingrediënten
- 1 maal bladerdeeg op rol
- 4 eetlepels suiker
- 2,5 theelepels kaneel
- 1 losgeklopte eidooier (+ een scheutje water) (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de suiker met de kaneel. Rol het bladerdeeg uit zodat deze in de breedte voor je ligt. Verdeel de helft van de kaneelsuiker over bovenste helft van het bladerdeeg. Rol deze helft vervolgens naar het midden toe op.
- Keer lap bladerdeeg nu om: het bovenste opppervlak keer je op het aanrechtblad. Het opgerolde deel ligt nu met de naad naar onder gericht.
- Verdeel de tweede helft kaneel suiker over de onderste helft van de lap bladerdeeg. Rol ook deze helft nu naar het midden toe op. Je ziet dat je deze in tegengestelde richting oprolt in vergelijking met het eerste opgerolde deeg van het bladerdeeg. Een doorsnede van de rol moet een S-vorm vormen.
- Dek het opgerolde bladerdeeg af en zet deze eventueel 30 minuutjes in de koelkast om wat steviger te worden. Dit maakt het snijden makkelijker.
- Snijd het opgerolde bladerdeeg nu in plakjes van ongeveer 1 cm. Leg de Sinterklaas broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo'n manier dat je in de rol kunt kijken en de typische S-vorm kunt zien.
- Bestrijk de Sinterklaas broodjes met de losgeklopte eidooier zodat ze gaan glimmen en goudbruin worden tijdens het bakken. Bak de kaneelbroodjes in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Je kunt de Sinterklaas broodjes met kaneel zowel warm als koud eten. Bewaar ze eventueel op een droge plek in een afgesloten trommel.