Tabouleh quinoa

Tabouleh van quinoa met feta en granaatappel

Bijgerecht • 30 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

100 gram quinoa
10 gram verse peterselie, blaadjes
10 gram munt, blaadjes
2 bosuitjes
100 gram feta
½ granaatappel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en laat hierna 5 tot 10 minuten verder gaar ‘stomen’ met de deksel op de pan. Meng de quinoa met de olijfolie en het citroensap. Spreid hierna uit over een ruime kom.

Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de bosui in ringen en haal de pitjes uit de granaatappel. Meng deze met de quinoa.

Verkruimel de feta boven tabouleh. Verdeel ook de granaatappelpitjes over de tabouleh.

 

Tips

Voor het beste resultaat laat je de quinoa helemaal afkoelen voordat je de peterselie en de munt toevoegt.

Eenvoudig de pitjes uit de granaatappel halen? Snijd de granaatappel door de helft. Keer de helft in een ruime kom binnenstebuiten. De pitjes zullen er hierdoor vanzelf uit vallen.

 

  • Share post

4 comments

  • […] Deze hummus past perfect op een tafel vol mezze. Dit zijn kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken, vergelijkbaar met Spaanse tapas en Italiaanse antipasti. Andere gerechten die niet misstaan op een tafel met mezze zijn falafel (of maak deze kroketjes van witte bonen) en tabouleh. […]

  • […] Tabouleh van quinoa met feta en granaatappel […]

  • […] Was de komkommer en snijd deze in twee helften. Leg één helft opzij tot verder gebruik. Snijd de andere helft in de lengte in vier kwarten en ontdoe vervolgens van de zaadlijsten. Deze worden niet gebruikt. Rasp de komkommer op een grove rasp en strooi hier vervolgens wat zout over. Je kunt de komkommerrasp op een snijdplank laten liggen of in een zeef doen. Laat de komkommer zo een paar minuten liggen.Snijd het kontje van de Romeinse sla en haal de buitenste (grote bladeren) van de krop. Zorg ervoor dat deze bladeren zoveel mogelijk intact blijven, want hier ga zo meteen uit eten. Was en droog de sla goed. Leg buitenste bladeren alvast op een serveerschaal en snijd de kernen van de Romeinse sla fijn.Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de falafel rondom gelijkmatig goudbruin. Wanneer de falafel klaar is, laat je deze eventueel nog even uitlekken op keukenpapier.Knijp, terwijl de falafel bakt, zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp en doe deze in een ruime kom. Voeg de Griekse yoghurt en de citroensap toe aan de kom en meng het geheel goed door. Snijd de verse bieslook fijn en doe dit bij de komkommer-yoghurtsaus. Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met peper. Zout is niet nodig, want deze is al toegevoegd aan de komkommerrasp.Maak de radijsjes schoon en snijd hier plakjes van. Doe dit ook met de andere helft van de komkommer. Doe wat fijngesneden sla in de slaschuitjes. Leg hierop de falafel en wat van de plakjes komkommer en radijs. Serveer de slaschuitjes met falafel met de komkommer-yoghurt. Combineer dit gerecht eventueel met tabouleh van quinoa met feta en granaatappel. […]

  • […] ook bij het gerecht. Lekker met wat vers brood ernaast, grill of rooster wat aardappeltjes of maak deze lekkere tabouleh om het geheel compleet te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *