sperziebonen in spek

Sperziebonen in spek

Bijgerecht | 20 minutenIngrediënten (8 rolletjes sperziebonen in spek)

500 gram sperziebonen
± 150 gram gerookt ontbijtspek, 8 plakjes


Bereidingswijze

Maak de sperzienbonen schoon door ze te wassen en de kontjes eraf te snijden. Zorg dat je ze niet halveert, maar juist de volledige lengte behoudt. Zo kun je straks mooie rolletjes maken.

Kook de sperziebonen ongeveer 4 minuten en giet daarna af. Spoel af met koud water en giet nogmaals af. Laat de sperziebonen goed uitlekken en dep zo nodig droog met een theedoek of wat keukenpapier.

Leg een plakje spek op een snijplank of bord. Leg hier ongeveer 10 sperziebonen op, in tegengestelde richting. Leg het in de lengte en leg dan dus de sperziebonen in de breedte. Rol het spek vervolgens om de sperzienbonen zodat de sperziebonen omwikkelt worden met het vleeswaren. Herhaal dit met de rest van de boontjes en het spek.

Bak de sperziebonen in een warme koekenpan. Bak het spek goudbruin en krokant. Serveer de sperziebonen in spek direct. Lekker als bijgerecht.


Tips

Dit bijgerecht kun je goed voorbereiden. Bereidt de sperziebonen in spek tot en met stap 3. Bak ze vlak voor het diner goudbruin en krokant. Hierdoor warmen ook de sperziebonen weer op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *