Bijgerecht | 35 minuten (+marineren)
Ingrediënten
± 700 gram kippenvleugeltjes
3 flinke eetlepels gochujang
2 à 3 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel srirachasaus
2 eetlepels citroensap
2 bosuitjes
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten met elkaar en roer goed door. Voeg als laatst de kippenvleugeltjes toe. Zorg dat deze geheel bedek zijn met gochujang marinade. Laat de Koreaanse kippenvleugeltjes 1 tot 4 uur marineren. Zet ze hiervoor afgedekt in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kippenvleugeltjes ietwat uitlekken en ze vervolgens over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de Koreaanse kippenvleugeltjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de bosuitjes fijn. Doe de overgebleven marinade in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Kook de saus 2 tot 3 minuten onderwijl roerend. Zet het vuur hierna laag en laat de gochujangsaus ongeveer 5 minuutjes pruttelen.
Haal de Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven en leg op een serveerschaal (of serveer ze gewoon op de bakplaat of ovenschaal). Verdeel de gesneden bosui en de sesamzaadjes over de Koreaanse kippenvleugeltjes.
Tips
Gochujang is een Koreaanse peperpasta die je kunt kopen bij de toko. Het is echt de moeite waard om hiervoor even naar de toko te gaan, want juist dit ingrediënten geeft de herkenbare en pittige smaak aan de dit Koreaanse gerecht.
Ben je gek op pittig eten of juist niet? Je kunt in dit recept variëren met de hoeveelheid gochujang. Liever wat minder pit, voeg dan wat minder peperpasta toe. Proef tussendoor om zeker te weten dat je niet uitschiet met dit ingrediënt.
Je kunt deze marinade ook gebruiken voor een ander deel van het kippenvlees. Bijvoorbeeld kippendijen of kippenpoten. Rooster kippendijen zonder bot 40-45 minuten, kippendijen met bot (kippenbraadsticks of kipkarbonades) 35 minuten en kippendrumsticks 25 minuten.
Pingback: Komkommer kimchi - snel, makkelijk en gezond! - StudioKOOK