kedgeree met zalm

Kedgeree met zalm, prei en doperwtjes

Kedgeree, ken jij dit gerecht uit de Engels-Indiase keuken al? Dit smaakvolle rijstgerecht bevat alleen maar lekkere dingen: specerijen, verse kruiden, veel groenten en zoals traditioneel bereid, een stukje vis. Super lekker!



Wat is kedgeree?

Kedgeree is een gerecht uit de Engels-Indiase keuken. Kedgeree bevat over het algemeen specerijen (kerrie), bouillon, vis en boter. Daarnaast worden vaak veel groenten en vis gebruikt voor een traditionele kedgeree. Al deze ingrediënten opgesomd, kun je wel raden dat kedgeree een super smaakvol gerecht is!


Kedgeree recept

Dit Kedgeree recept is makkelijk om te maken en is daarmee een perfecte maaltijd voor de doordeweekse dag. Ik gebruik volkorenrijst omdat dit voedzamer is dan witte rijst en kerrie om het gerecht op smaak te brengen. Daarnaast voeg ik lekker veel groenten toe. In dit recept kies ik voor prei en doperwtjes. Beide groenten zijn lekker voedzaam en erg smaakvol!

Kedgeree wordt gemaakt met vis. Ik kies in dit recept voor een stukje warmgerookte zalm. Warmgerookte zalm is als bereid en kun je direct uit de verpakking gebruiken. Ideaal, want zo heb je geen extra pan nodig en hoef je geen extra handelingen te doen. Een lekker snel gerecht dus!

Het gerecht breng je verder nog op smaak met verse kruiden. Peterselie en dille zijn erg lekker. Voeg eventueel wat citroen(sap) toe en serveer traditioneel met een gekookt eitje. Super lekker!


Warm of koud

Kedgeree wordt traditioneel zowel warm als koud gegeten. Dit maakt dit recept dus perfect om lekker veel van te maken in één keer. Heb je over? Eet het de volgende dag lekker als lunch! Heerlijk!

Daarnaast is dit Engelse rijstgerecht dus ook perfect voor een picknick. Je kunt het recept helemaal voorbereiden en bewaren in handige bewaarbakjes. De kedgeree kun je lekker opsmikkelen op een prachtige locatie in de natuur, samen met andere lekkere picknickrecepten (klik).


kedgeree met zalm

Kedgeree met zalm, prei en doperwtjes

Dit smaakvolle rijstgerecht bevat alleen maar lekkere dingen: specerijen, verse kruiden, veel groenten en zoals traditioneel bereid, een stukje vis. Super lekker!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Engels, Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 1 prei
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • 2 warmgerookte zalm filet
  • 2 zachtgekookte eitjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ bosje verse dille
  • ½ bosje verse peterselie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hierna af en zet weg tot verder gebruik.
  • Snijd de prei in fijn ringen en bak deze 5 minuten in een ruime wokpan aan. Voeg de kerrie toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de rijst en de doperwtjes toe, roer goed door en bak op laag vuur nog 5 minuten. Schep tussentijds een paar keer om.
  • Hak intussen de verse kruiden fijn. Zet het vuur uit en meng de kedgeree met de fijngesneden verse kruiden. Halveer de zachtgekookte eitjes en verdeel de warmgerookte zalm in "flakes".
  • Verdeel de kedgeree over 2 borden en leg hierop de zalmflakes en de gekookte eitjes. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating