sushi met surimi

Sushi met surimi, komkommer en krokante topping

Ik ben dol op sushi en varieer dan ook graag vullingen. Deze sushi met surimi en komkommer maak ik af kewpie mayonaise, Srirachasaus en een lekkere crunchy topping. Deze sushi is dus lekker krokant en heeft een knapperige bite! Super lekker!


sushi met surimi

Sushi met surimi, komkommer, kewpie mayonaise, Srirachasaus en een krokante topping van gebakken uitjes

Deze sushi met surimi en komkommer heeft een super lekkere krokante topping. Daarnaast ook lekker met kewpie mayonaise en Srirachasaus!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Wachttijd (rijst koelen) 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de sushirijst:

  • 250 gram sushirijst
  • 400 ml water
  • 6 eetlepels sushiazijn
  • 1 eetlepel suiker

Voor de sushi:

  • de gekookte sushirijst
  • 200 gram surimi
  • 1 komkommer
  • 5 norivellen

Voor de topping:

  • kewpie mayonaise
  • Srirachasaus
  • gebakken uitjes (krokant)
  • bosui (fijngesneden)

En verder:

  • bamboematje om te rollen

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens dit recept. Kook dit ruim van tevoren, zodat de rijst nog kan afkoelen. Je kunt de rijst eventueel een dag van tevoren maken.
  • Maak de komkommer schoon, ontdoe van de zaadlijsten en snijd vervolgens in lange repen, zo breed als het norivel.
  • Leg het bamboematje voor je neer. Leg hierop een norivel, met de glimmende kant naar beneden. Verdeel ⅕ van de gekookte, afgekoelde sushirijst over het norivel, maar laat ongeveer 2 centimeter aan de bovenkant vrij.
  • Leg in de breedte komkommerrepen en de surimi, in het midden, op de rijst. Rol de onderkant over de vulling en rol de sushi vervolgens verder op, met behulp van het bamboematje. Rol de sushirol in het bamboematje en druk vervolgens stevig aan.
  • Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  • Snijd de sushirollen in plakken. Leg ze plat op een mooie serveerschaal. Verdeel in een soepele beweging de kewpiemayonaise, in lange lijnen, over alle sushi. Doe dit ook met de Srirachasaus. Srirachasaus is pittig, dus voeg dit naar smaak toe. Een paar druppeltjes kan ook.
  • Verdeel vervolgens de gebakken ui en de fijngesneden bosui over de sushi met surimi en komkommer. Serveer direct.

Notities

Wil je de sushi bewaren en/of voorbereiden. Maak de sushi dan in z’n geheel af, maar verdeel de toppings (kewpiemayonaise, Srirachasaus, de gebakken uitjes en de bosui) pas over de sushi vlak voor het serveren. Zo blijft de topping krokant.
Trefwoord Comfort food, Komkommer, Surimi, Sushi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating