Deze bruschetta met burrata moet je geproefd hebben. Super romige burrata, lekker combineerd met artisjokharten, kappertjes en basilicum. Een topcombinatie voor op zo’n heerlijk krokant gebakken broodje.
Wat is burrata?
Burrata, misschien heb je het wel eens zien liggen in de supermarkt. Burrata is een zachte, Italiaanse kaas bestaande uit mozzarella en room. De kaas wordt gemaakt van koemelk en is super romig. De room wordt in de mozzarella gespoten, waardoor de burrata en smeuïge, zachte kern heeft. Ontzettend lekker op deze bruschetta, maar probeer ook eens deze courgettecarpaccio met burrata.
Bruschetta recepten
Ik vind bruschette (meervoud van het Italiaanse woord ‘bruschetta’) super leuk om te serveren bij de borrel of als starter voor een diner. Je maakt ze makkelijk en snel klaar, echt ideaal! Vind jij bruschetta recepten ook zo lekker? Probeer dan deze recepten ook eens:
Bruschetta burrata, artisjok, kappertjes en basilicum
Ingrediënten
- 12 sneetjes stokbrood
- 1 bol burrata
- 4 artisjokharten
- kappertjes (naar smaak)
- verse basilicum (naar smaak)
- olijfolie
Instructies
- Bak een stokbroodjes krokant in wat olijfolie. Je kunt ze bakken in een koekenpan, in een grilltoestel of in de oven.
- Snijd de bol burrata in 12 gelijke delen en leg deze op de twaalf broodjes. Snijd de artisjok in drieen of in vieren, afhankelijk van de grootte van de artisjok en leg deze op de bruschetta.
- Verdeel de kappertjes over de bruschetta, samen met wat verse basilicum. Serveer direct. Eet smakelijk!