bruschetta burrata

Bruschetta burrata, artisjok, kappertjes en basilicum

Deze bruschetta met burrata moet je geproefd hebben. Super romige burrata, lekker combineerd met artisjokharten, kappertjes en basilicum. Een topcombinatie voor op zo’n heerlijk krokant gebakken broodje.



Wat is burrata?

Burrata, misschien heb je het wel eens zien liggen in de supermarkt. Burrata is een zachte, Italiaanse kaas bestaande uit mozzarella en room. De kaas wordt gemaakt van koemelk en is super romig. De room wordt in de mozzarella gespoten, waardoor de burrata en smeuïge, zachte kern heeft. Ontzettend lekker op deze bruschetta, maar probeer ook eens deze courgettecarpaccio met burrata.


Bruschetta recepten

Ik vind bruschette (meervoud van het Italiaanse woord ‘bruschetta’) super leuk om te serveren bij de borrel of als starter voor een diner. Je maakt ze makkelijk en snel klaar, echt ideaal! Vind jij bruschetta recepten ook zo lekker? Probeer dan deze recepten ook eens:

Bruschetta met paprika, mozzarella en balsamicosiroop
Met deze bruschetta met paprika, mozzeralla en balsamicosiroop waan je je meteen in Italië. Heerlijk op een tafel vol Italiaanse gerechten.
Bekijk het recept
bruschetta met paprika
Bruschetta caprese met tomaat, mozzarella, pesto en balsamicosiroop
De klassieke combinatie caprese is heerlijk op een bruschetta. Deze bruschetta caprese zijn makkelijk om te maken en zien er feestelijk uit! De combinatie van ingrediënten maak je af met wat balsamicosiroop naar smaak voor een bijzondere touch.
Bekijk het recept
bruschetta caprese

bruschetta burrata

Bruschetta burrata, artisjok, kappertjes en basilicum

Super romige burrata, lekker combineerd met artisjokharten, kappertjes en basilicum. Een topcombinatie voor op zo'n heerlijk krokant gebakken broodje.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 1 bol burrata
  • 4 artisjokharten
  • kappertjes (naar smaak)
  • verse basilicum (naar smaak)
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bak een stokbroodjes krokant in wat olijfolie. Je kunt ze bakken in een koekenpan, in een grilltoestel of in de oven.
  • Snijd de bol burrata in 12 gelijke delen en leg deze op de twaalf broodjes. Snijd de artisjok in drieen of in vieren, afhankelijk van de grootte van de artisjok en leg deze op de bruschetta.
  • Verdeel de kappertjes over de bruschetta, samen met wat verse basilicum. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 5 ingrediënten, Bruschetta, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating