tagliatelle met mascarpone Serranoham en doperwtjes

Tagliatelle met mascarpone, Serranoham en doperwtjes (snel & simpel)

Hoofdgerecht met vlees | 10 minuten



Ingrediënten (1 pers.)

100-120 gram tagliatelle
125 gram mascarpone
100 gram doperwtjes (diepvries)
40 gram Serranoham
peper en zout
handje rucola


Bereidingswijze

Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de doperwtjes (uit de diepvries) de laatste minuut van de kooktijd toe. Giet de tagliatelle met de doperwtjes vervolgens af.

Doe de tagliatelle met de doperwtjes terug in de pan. Voeg de mascarpone toe en laat op laag vuur smelten. Dit duurt ongeveer 2 minuutjes. Schep de tagliatelle op een bord.

Snijd de Serranoham in kleinere stukken en verdeel deze over de tagliatelle met mascarpone. Leg het handje rucola ook op de pasta.


Tips

In plaats van tagliatelle kun je ook andere lintpasta gebruiken, zoals spaghetti of pappardelle.

Dit recept is voor één persoon, maar omdat het zo makkelijk is kun je het eenvoudig verveelvoudigen wanneer je gasten krijgt. Dit heeft geen invloed op de kooktijd.

Doperwtjes uit de vriezer hebben een korte bereidingstijd en blijven lekker zoet en behouden hun bite. Ideaal voor in deze tagliatelle met mascarpone en Serranoham dus!

Op zoek naar meer recepten met Serranoham? Klik hier en vind meer lekkere recepten met deze Spaanse vleeswaren.

1 reactie op “Tagliatelle met mascarpone, Serranoham en doperwtjes (snel & simpel)”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van mei: doperwten, kropsla en spitskool - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.