taratur

Taratur (Macedonische yoghurtsalade)

Salade • 20 minuten


Ingrediënten 

100 ml crème fraîche of zure room
100 ml Griekse yoghurt
1 komkommer
2 eetlepels citroensap
½ plant verse dille
1 theelepel zout

 

Bereidingswijze

Was de komkommer en snijd de uiteinden er vanaf. Rasp de komkommer op een grove raps. De zaadlijsten hoef je er niet per se uit te halen.

Doe de komkommerrasp in een zeef en hang deze boven een kom. Voeg het zout toe en meng door. Laat het geheel zo een aantal minuten staan. Meng in een andere, ruime kom de crème fraîche met de Griekse yoghurt en het citroen.

Na een aantal minuten is er al een hoop vocht uit de komkommer ontrokken. Knijp de komkommer rasp goed uit boven de zeef zodat een groot deel van het vocht uit de komkommer is. Voeg de komkommerrasp toe aan het yoghurtmengsel.

Snijd de dilletoppen (de steeltjes worden niet gebruikt) fijn en voeg deze toe aan de de taratur. Meng het geheel goed door en breng eventueel op smaak met wat peper.

 

Tips

Het zout wat wordt toegevoegd aan de komkommerrasp onttrekt de komkommer aan vocht. Tevens brengt dit het geheel al iets op smaak, waardoor je later in de bereidingswijze geen extra zout meer hoeft toe te voegen.

Dit recept voor Taratur is geïnspireerd op mijn eigen ervaringen in Macedonië. Ik at het het liefst als bijgerecht, tijdens elke maaltijd. Het is heerlijk verfrissend, zeker op een warme dag!

 

Misschien vind je dit ook lekker

3 reacties op “Taratur (Macedonische yoghurtsalade)”

  1. Pingback: Griekse salade met watermeloen - StudioKOOK

  2. Pingback: Basisrecept voor yoghurtdressing - StudioKOOK

  3. Pingback: Snel & Simpel: kabeljauwburgers met tzatziki - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.