Bij de borrel • 10 minuten
Ingrediënten
1 bol gepofte knoflook
1 eetlepel kwark
1 eetlepel mayonaise
peper en zout
eventueel: chilivlokken en verse tijm
Bereidingswijze
Pers de de zachte knoflook uit de bol. Hak of wrijf deze fijn.
Meng de knoflook met kwark en de mayonaise. Breng dit op smaak met peper en zout.
De dip van gepofte knoflook is nu al lekker zoet en heeft een volle knoflooksmaak. Je kunt hier nog extra smaakmakers aan toevoegen.
Schep de dip in een ruime kom waar je het in wil serveren. Strooi de hier chilivlokken en verse tijmblaadjes over.
Tips
Wil je verse kruiden gebruiken in deze dip? Deze kun je ook al toevoegen tijdens het poffen.
Serveer deze dip van gepofte knoflook met bijvoorbeeld chips of brood.
Pingback: Shoarma bowl - StudioKOOK
Pingback: Falafelspiesjes van de BBQ - StudioKOOK
Pingback: Taratur (Macedonische yoghurtsalade) - StudioKOOK
Pingback: Basisrecept voor yoghurtdressing - StudioKOOK
Pingback: Knoflook poffen - StudioKOOK
Pingback: Pigs in a blanket - Amerikaanse worstenbroodjes - StudioKOOK