Vegetarisch barbecuerecept • 15 minuten
Ingrediënten (6 groentespiesjes)
½ courgette
1 (rode) paprika
3 bosuitjes
6 satéprikker
Voor de marinade
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels cajunkruiden
1 theelepel honing
Bereidingswijze
Was de groenten. Snijd de courgette in halve plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd paprika in blokjes van 2 bij 2 cm en snijd tot slot de bosui grof in stukjes van ongeveer 3 cm lang.
Meng in een ruime kom alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Doe hier de gesneden courgette, paprika en bosui bij en meng het geheel goed door totdat de cajunmarinade goed verdeeld is over alle groenten.
Verdeel de groenten in zessen en rijg dit op de satéprikkers.
Verhit een barbecue en grill de cajun groentespiesjes in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin. De groenten mogen nog wat beetgaar en krokant zijn.
Tips
Week de satéprikkers vooraf in ruim water. Dit voorkomt dat deze verbranden op de barbecue.
Maak dit recept voor cajun groentespiesjes ook eens met andere groenten, bijvoorbeeld: cherrytomaten, aubergine of babymaïs.
Pingback: Zelf cocktailsaus maken (zonder alcohol) - StudioKOOK
Pingback: Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade - StudioKOOK
Pingback: Kip tandoori spiesjes (van de BBQ) - StudioKOOK