kabeljauwburgers met tzatziki

Snel & Simpel: kabeljauwburgers met tzatziki

Hoofdgerecht met vis | 15 minuten


Ingrediënten (2 kabeljauwburgers)

2 zachte bolletjes
2 kabeljauwburgers
1 handje veldsla
1 tomaat
½ rode ui

Voor de tzatziki:
125 gram Griekse yoghurt
1 theelepel citroensap
zout
¼ komkommer

Bereidingswijze

Warm een koekenpan zonder vetstof. Snijd de bolletjes open en rooster de binnenkant van de bolletjes in de droge koekenpan. Leg de bolletjes hiervoor met de opengesneden kant naar onder in de pan. Haal de bolletjes er na 1 à 2 minuutjes uit. Leg de bolletjes opzij tot verder gebruik.

Voeg een klontje boter of een scheutje olie toe aan de warme koekenpan. Doe de kabeljauwburgers in de koekenpan en bak ze ongeveer 4 minuutjes aan elke kant totdat ze goudbruin zijn.

Was intussen de komkommer en was deze. Rasp de komkommer op een grove rasp, voeg wat zout toe aan de geraspte komkommer en knijp vervolgens het vocht er zoveel mogelijk uit. Voeg de geraspte komkommer toe aan de Griekse yoghurt, samen met het citroensap.

Verdeel de veldsla over de zachte bolletje. Was de tomaat en snijd deze in plakjes. Leg de plakjes tomaat op de veldsla. Leg hierop de kabeljauwburgers en verdeel er wat zelfgemaakte tzatziki over. Maak de rode ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Leg was uienringen op de burger en dek vervolgens af met de bovenkant van het zachte bolletje.

Server 1 kabeljauwburger per persoon of serveer 2 kabeljauwburgers per persoon, voor de grote eter. Wat frietjes of een lekkere salade combineren goed met deze kabeljauwburgers met tzatziki!

Tips

Dit recept voor tzatziki is geïnspireerd op de Macedonische yoghurtsalade: taratur. Dit is een heerlijk fris bijgerecht!

Misschien vind je dit ook lekker