Tomatenorzo

Tomatenorzo met crispy chiliolie en een zachtgekookt eitje

Deze tomatenorzo is echt te lekker om niet te maken! Dit is echt een fantastisch lekker eenpansgerecht boordevol tomaatjes. Gebruik cherrytomaatjes, want die zijn lekker zoet. Maak deze eenpansorzo af met crispy chiliolie. Zo lekker!



Tomatenorzo

Tomatenorzo, heb jij het al eens gemaakt? Dit recept is echt super lekker én super makkelijk. Deze tomatenorzo maak je namelijk in één pan. Een makkelijk eenpansgerecht dus. Ideaal als je snel klaar wil zijn in de keuken en je niet te veel afwas wil hebben. Met slechts één pan in gebruik, blijft het koken ook lekker overzichtelijk. Ideaal.

De grote smaakmaker van dit recept is natuurlijk tomaat. Gebruik bij voorkeur cherrytomaten. Cherrytomaten zijn al lekker zoet van smaak en daarnaast zijn ze ook snel te bereiden. Gebruik je grotere tomaten? Snijd ze dan wat fijner.


Orzo met chiliolie

Dit orzorecept is niet zo traditioneel, maar daarom niet minder lekker. In tegendeel juist! Dit recept combineert allerlei lekker smaken die super goed bij elkaar passen. Zoete cherrytomaatjes, frisse balsamicoazijn of -siroop en om het gerecht af te maken die super lekkere en een beetje pittige chiliolie. Crispy chiliolie, ofwel: lao gan ma, kun je kopen bij de toko en bij sommige grotere supermarkten.

Tomatenorzo

Tomatenorzo met crispy chiliolie en een zachtgekookt eitje

Deze tomatenorzo is echt te lekker om niet te maken! Gebruik cherrytomaatjes, want die zijn lekker zoet. Maak deze eenpansorzo af met crispy chiliolie. Zo lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 80 gram orzo
  • 1 sjalot
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 250 ml bouillon
  • 1 theelepel balsamicoazijn of -siroop
  • peper en zout

En verder:

  • crispy chiliolie (lao gan ma)
  • zachtgekookt eitje
  • fijngesneden rode ui

Instructies
 

  • Snipper de sjalot fijn en fruit deze in een koekenpan. Halveer de cherrytomaten en voeg deze, samen met de orzo, toe aan de pan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de balsamicoazijn toe. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de orzo helemaal gaar is. (Zie tip).
  • Verdeel de tomatenorzo over een bord. Druppel hier de crispy chiliolie over. Halveer het eitje en leg deze op de orzo. Verdeel er nog wat fijngesneden rode ui over en serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Proef na 12 tot 15 minuten of de orzo gaar is. Denk je dat deze nog wat langer moet koken, maar is al het vocht al opgenomen? Voeg dan simpelweg een nog een scheutje water toe en laat de orzo nog even verder pruttelen op laag vuur. Herhaal dit tot de orzo gaar is. Het is belangrijk dat de deksel op de pan zit. 
Heb je geen rode ui? Dan is bosui een heerlijke vervanger!
Trefwoord 20 minuten, Eenpansrecept, Eénpersoons recept, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating