witte lasagne met bechamelsaus

Witte lasagne met spinazie, ham en doperwtjes

Deze witte lasagne is makkelijk om te maken en lekker budgetproof! Geen dure ingrediënten dus, voor een super lekker recept. De basis van deze witte lasagne is een bechamelsaus. Lekker in combinatie met spinazie, doperwtjes en hamblokjes. Ik gebruik verse spinazie, maar je kunt ook spinazie uit de diepvries gebruiken. Laat deze wel even goed ontdooien en uitlekken.


witte lasagne met bechamelsaus

Witte lasagne met spinazie, doperwtjes en hamblokjes

Deze witte lasagne is makkelijk om te maken en lekker budgetproof! Geen dure ingrediënten dus, voor een super lekker recept.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de bechamelsaus:

  • 500 ml melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 200 gram crème fraîche

Voor de vulling:

  • 400 gram bladspinazie (of diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt)
  • 250 gram hamblokjes
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200 gram geraspte kaas
  • lasagnebladen

En verder:

  • ruime ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 180 graden.
  • Verwarm de boter voor de bechamelsaus in ruime pan. Voeg de bloem als de boter gesmolten is en bak deze op een laag vuur 3 tot 5 minuten mee. Schenk vervolgens de koude melk, scheutje voor scheutje bij het bloem-botermengsel. Roer tussen elke scheut goed tot de melk helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot je alle melk hebt toegevoegd.
  • Laat, wanneer al melk is toegevoegd, de bechamelsaus een paar keer borrelen en zet het vuur dan uit. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng dit met de bechamelsaus.
  • Wok intussen de spinazie tot deze volledig is geslonken. Haal de spinazie uit de pan, knijp deze goed uit en snijd deze fijner. Voeg de spinazie toe aan de bechamelsaus samen met de doperwtjes en de hamblokjes.
    (Diepvriesspinazie kun je na ontdooien en uitlekken zo toevoegen aan de bechamelsaus).
  • Vet de ovenschaal in met wat vetstof. Verdeel wat van de saus over de bodem en dek deze laag af met lasagnebladen. Verdeel hier vervolgens weer een laag saus over en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle saus gebruikt is en sluit af met een laag saus.
  • Dek de witte lasagne af met een laag geraspte kaas. Bak de lasagne 40 tot 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

Notities

Het bloem-botermengsel (dit heet een roux) zal een klont vormen tijdens het bakken. Wanneer je de koude melk toevoegt, zal het langzaamaan een dikke, romige saus worden. Ik gebruik graag een garde voor het mengen van de roux met de melk.
Trefwoord Budget proof, Koken voor groepen, Lasagne, Ovenschotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating