Heerlijke vegan pinchos die je kunt serveren als voorgerecht, amuse of borrelhapje. Lekker met paprikaspread, geroosterde kikkererwten en ingelegde rode ui. Echt een top smaakcombinatie!
Vegan pinchos
Dit pinchos recept is helemaal vegan. Leuk als je wat vaker plantaardig wil eten! Deze pinchos kun je serveren als voorgerecht of amuse, lekker op een grote schaal om te delen. Of maak er een lekker borrelhapje van. Super lekker!
Paprikaspread
Paprikaspread is echt een super lekker ingrediënten om veel smaak neer te zetten. Eigenlijk kun je voor dit recept elke paprikaspread gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruik graag muhammara of de paprikaspread van Koro (klik). Wil je paprikaspread zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Gebruik een eigen recept of houdt het lekker simpel: mix in een hakmolentje van geroosterde paprika’s fijn met een beetje olijfolie. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.
Vegan pinchos met paprikaspread, geroosterde kikkererwten en ingelegde rode ui
Ingrediënten
- 10 sneetjes stokbrood
- 10 eetlepels paprikaspread
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- ingelegde rode ui
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de olijfolie en het komijnpoeder. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kikkererwten na het roosteren uit de oven.
- Verdeel op elk sneetje stokbrood een eetlepel paprikaspread. Leg hierop wat kikkererwten en ingelegde rode ui (naar smaak). Serveer de vegan pinchos direct.