vegetarische couscous met harissa

Vegetarische couscous met harissa, groenten, en feta

Zin een smakelijk en gezond éénpersoonrecept? Ga dan voor deze vegetarische couscous met broccoli. wortel en harissa. Echt onwijs lekker, voedzaam en een beetje pittig. Dit recept kun je voor één persoon koken, maar ben je met meer personen, vermeerder gewoon de ingrediënten voor een voedzame avondmaaltijd voor meer personen. Makkelijk!



Vegetarische couscous

Couscous, wat mij betreft een basisproduct dat altijd handig is om in huis te hebben. Je maakt er in een handomdraai een snelle maaltijd mee. Het is een goede basis voor bijvoorbeeld een salade of een groentengerechten zoals deze en is makkelijk om te maken. Couscous hoef je namelijk niet te koken, maar kun je gewoon wellen. Dat houdt in dat je de gedroogde couscous overgiet met kokend heet water, afdekt en vervolgens ongeveer 15 minuten laat staan. De couscous neemt het vocht op en wordt lekker zacht van structuur. Lees hier alles over het perfect bereiden van couscous:

Couscous wellen
Couscous wellen was nog nooit zo makkelijk met deze handige truc! Op deze manier mislukt je couscous nooit meer.
Check out this recipe
couscous wellen


Lekker veel groenten

Voor deze vegetarische couscous met harissa gebruik ik lekker veel groenten. Ik kies voor wortel en broccoli. Deze groenten zijn toegankelijk, want ze zijn het hele jaar goed verkrijgbaar in de supermarkt. Ideaal! Ik vind de combinatie daarnaast ontzettend lekker. Heb jij nog wat andere groenten in de groentela liggen? Voel je vrij om te variëren met groenten die je nog in huis hebt of die je gewoon lekker vindt.


Harissa

Ik voeg ook nog lekker wat smaakmakers toe aan deze vegatarische couscous, waaronder harissa. Dit is een pittige peperpasta die veel wordt gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Harissa combineert ook ontzettend goed met de feta en de amandelen. Een heerlijke topping dus!

vegetarische couscous met harissa

Vegetarische couscous met harissa, groenten, feta en amandelen

Deze vega couscous met harissa is lekker voedzaam en gezond. De lekkere toppings maken het helemaal af!
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de vegetarische couscous:

  • 60 gram couscous
  • 1 theelepel harissa
  • 100 gram broccoli
  • 1 wortel ± 100 gram
  • handje amandelen
  • 50 gram feta

Voor de harissadressing:

  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Doe de couscous in een ruime kom. Voeg de theelepel harissa toe en overgiet de couscous met kokend water. Voeg zoveel water toe totdat de couscous ongeveer 1 cm onder water staat. Roer het geheel even door zodat de harissa goed vermengd is en dek hierna goed af. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bord of afdekfolie. Laat de couscous staan totdat al het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Snijd intussen de wortel in plakjes en de broccoli in hapklare roosjes. Kook deze samen in een pan met ruim water totdat deze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Giet hierna de groenten af.
  • Meng voor de dressing de harissa, citroensap en olijfolie met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.
  • Schep de couscous in een ruime kom en verdeel de wortel en de broccoli erover. Verkruimel de feta erboven en strooi de amandelen erover. Serveer de vegetarische couscous met harissa dressing.
Trefwoord Couscous, Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

3 reacties op “Vegetarische couscous met harissa, groenten, en feta”

  1. Pingback: Couscoussalade met geroosterde groenten en feta - StudioKOOK

  2. Pingback: Thaise wortelsalade met gember en limoen (video) - StudioKOOK

  3. Pingback: Vegetarisch hoofdgerecht; 12 lekkere recepten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating