vegetarische preischotel

Vegetarische preischotel met champignons, paprika en aardappel

Deze vegetarische preischotel is heerlijk voor een doordeweekse avondmaaltijd. Dit recept is echt comfort food! Dit recept bevat geen vlees, lekker vegetarisch dus! In plaats daarvan voeg je lekker veel groenten toe. De champignons, de prei en de paprika vormen een heerlijke basis voor de vulling. Dek de ovenschotel af met aardappelschijfjes en geraspte kaas en bak ‘m af in de oven. Heerlijk!



Vegetarische preischotel

Op zoek naar een echt comfort food receptje, dan ben je bij deze vegetarische preischotel aan het juiste adres! De basis voor de vulling bestaat ook lekker veel groenten. Dit is gezond en voedzaam. Gebruik prei, champignons en paprika als basis. Daar voeg je kruiden en specerijen aan toe. Paprikapoeder, kerriepoeder en gemberpoeder passen perfect bij de smaken van de groenten.

De vulling kun je makkelijk verwerken tot een saus door het toevoegen van bloem, bouillon en crème fraîche. Laat het geheel even pruttelen en je het een super smeuïge en rijkgevulde vulling voor de vegetarische preischotel.

vegetarische preischotel

Vegetarische preischotel met champignons, paprika en aardappels

Deze vegetarische preischotel is de ideale doordeweekse avondmaaltijd. Makkelijk, gezond en voedzaam. Lekker!
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 preien
  • 2 paprika's
  • 400 gram champignons
  • 600 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • ½ liter groentebouillon (lauwwauw tot koud)
  • 100 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas

En verder:

  • een ruime ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat boter of olie in een ruime wokpan of hapjespan. Maak de champignons en de paprika schoon. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Bak de champignons en de paprika 5 minuten in de wokpan.
  • Maak intussen de prei goed schoon en snijd deze in halve ringen. Voeg de prei toe aan de wokpan en laat het geheel 15 minuten op laat vuur stoven, met de deksel op de pan, totdat de prei zacht is.
  • Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder en de bloem toe aan de groenten. Meng goed door en laat 3 tot 5 minuutjes meebakken. Voeg hierna de bouillon toe en meng goed door. Breng de vulling aan de kook. Je zult zien dat de saus wat gaat indikken. Voeg dan de crème fraîche toe, meng door en zet het vuur uit.
  • Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Schep hierop de vulling en dek vervolgens af met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de kaas over de preischotel en bak de schotel 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Ovenschotel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating