pompoen kaasfondue

Pompoen kaasfondue

Pompoen kaasfondue. Dol op pompoen én op kaasfondue? Dan wil je deze kaasfondue met pompoen zeker proberen! Makkelijk, super lekker en zo rijk van smaak! Het zoete van de pompoen en het zoute van de kaas combineren perfect met elkaar. Perfect voor een gezellig avondje!



Pompoen kaasfondue

Ben jij dol op kaasfondue? Dan vind je het misschien ook leuk om eens te variëren. Variëren kan natuurlijk met verschillende soorten kazen, ontzettend lekker en zo zet je op een makkelijke manier toch een andere kaasfondue op tafel. Maar, in dit recept voeg je juist een heerlijk ingrediënt toe voor een extra smaak! Pompoen! Pompen en kaas zijn een heerlijke combinatie. De kaas is zoutig van smaak en de pompoen heeft rijke, zoete tonen. Samen maakt dit een heerlijke pompoen kaasfondue. Echt een aanrader om eens te proberen voor iedereen die van kaasfondue houdt!


Kaasfondue met pompoen

Deze pompoen kaasfondue is heerlijke op een herfstige of winterse avond. De pompoen geeft een rijke en diepe smaak aan die lekkere kaasfondue. Heerlijk! Daarnaast is pompoen natuurlijk een echte seizoensgroente.

Voor deze kaasfondue met pompoen maak je een eerst een pompoenpuree. Dit kun je doen door pompoenblokjes te koken, te stomen of te roosteren in de oven het vervolgens te pureren. Gebruik hiervoor 200 gram pompoenblokjes. Een andere manier is om de pompoen in z’n geheel te poffen in de oven. Optie nummer drie is pompoenpuree kopen. Makkelijk en net zo lekker!


Recepten met pompoen

Dit is natuurlijk een heerlijk pompoenrecept. Op StudioKOOK vind je nog meer lekkere pompoenrecepten, perfect voor echte pompoenliefhebber! Ben jij dat? Dan vind je deze gevulde spaghettipompoen of deze slowcooker pompoencurry misschien ook lekker! Benieuwd naar meer recepten met pompoen? Deze vind je hier (klik).


Tips voordat je begint:

Voordat je begint met het maken van dit heerlijke recept, wil ik je nog wat tips meegeven:

  • Zorg ervoor dat de pompoenpuree op kamertemperatuur of warm (niet heet) is. Dan mengt de puree zich het makkelijkst met de kaasfondue.
  • Wees geduldig met het maken van de kaasfondue. Kaasfondue maken is niet moeilijk, in tegendeel (!), maar overhaast het niet. Zorg ervoor dat de kaas goed gesmolten is en voeg dan pas de pompoenpuree toe. Meng goed door met een garde tot je een egale massa hebt.
  • Serveer er lekkere en passende dips bij. Ik vind brood altijd lekker bij kaasfondue, maar ook blauwe druiven, nachochips of geroosterde spruitjes smaken heerlijk hierbij! Meer kaasfondue dip-tips vind je hier (klik).
pompoen kaasfondue

Pompoen kaasfondue

Pompoen kaasfondue. Dol op pompoen én op kaasfondue? Dan wil je dit recept zeker proberen! Makkelijk en super lekker!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Zwitsers
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram gemengde kazen
  • 200 gram pompoenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel maïzena (+ 1 eetlepel water)

En verder:

  • brood en andere dippers voor erbij

Instructies
 

  • Doe de witte wijn in een steelpannetje (zie notities onderaan als je deze wil vervangen). Verwarm de witte wijn. Rasp intussen de gemengde kazen. Voeg beetje voor beetje de geraspte kaas toe en laat deze op laag vuur smelten in de wijn.
  • Wanneer de kaas goed gesmolten is, voeg je de pompoenpuree toe aan de kaasfondue. Meng deze goed door. Gebruik hiervoor eventueel een garde.
  • Meng de maïzena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg het maïzenapapje toe aan de kaasfondue en meng direct goed door. Dit zorgt voor een mooie binding en een egale kaasfondue. Laat de kaasfondue een minuutje doorwarmen terwijl je blijft roeren. De kaasfondue is nu klaar.
  • Schenk de kaasfondue eventueel over in een kaasfonduepan en zet deze vervolgens op een warmhoudplaatje. Serveer met lekkere ingrediënten om te dippen. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Wil je de witte wijn vervangen? Je kunt kaasfondue ook goed maken met bier. Liever een alcoholvrije optie: gebruik één deel appelsap en één deel water of een lichte bouillon. 
Trefwoord 15 minuten, Dinner party, Kerst, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating