Voorgerecht | 20 minuten
Ingrediënten (8 vegetarische sushi amuses)
200 gram gekookte sushirijst
100 gram spitskool
1 el mayonaise
1 el citroensap
1 theelepel wasabipasta
2 eieren (op kamertemperatuur)
¼ komkommer
sojasaus om te serveren
8 amuseglaasjes
Bereidingswijze
Zorg dat de gekookte sushirijst helemaal bereid en afgekoeld is. Je kunt dit recept gebruiken voor het koken van sushirijst. Verdeel de gekookte sushirijst over 8 amuseglaasjes.
Breng een pan met ruim water en een scheut zout aan de kook. Voeg, wanneer het water kookt, de eieren toe, zet het vuur lager en kook de eieren ongeveer acht minuten. Lees hier alles over het koken van het perfecte ei, inclusief een aantal onmisbare tips!
Laat de eieren na acht minuten schrikken en laat ze ietwat afkoelen.
Maak de spitskool schoon en snijd deze vervolgens ragfijn. Meng de gesneden spitskool met de mayonaise en het citroensap. Voeg de wasabipasta toe. Gebruik eventueel iets meer of iets minder naar smaak.
Verdeel de koolsalade van spitskool met wasabi ook over de 8 amuseglaasjes. Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes (zonder zaadlijsten) of dunne plakjes en leg deze op de spitskool.
Pel de eieren en snijd deze voorzichtig in kwarten. Leg op elke vegetarische sushi amuse een kwart ei.
Serveer de sushi amuses met sojasaus.
Tips
Je kunt dit gerecht goed vooraf bereiden. Dit maakt deze vegetarische sushi amuses een uitermate geschikt voorgerecht voor een diner met veel gasten!
Kook de sushirijst en laat deze afkoelen, bereid de koolsalade en kook de eieren. Vervolg de rest van het recept vlak voor het opdienen.
Houd er rekening mee dat wanneer de koolsalade eventjes blijft staan, de pittige smaak van de wasabi nog toeneemt. Bereid je deze salade alvast voor? Voeg dan vooral niet te veel wasabipasta toe.
Pingback: Makkelijke kipcocktail met cocktailsaus - StudioKOOK