Hoofdgerecht, vegetarisch • 20 minuten • Indiaas
Ingrediënten (2 à 3 pers.)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel chilivlokken
7 gram tomatenpuree
1 eetlepel gemberpoeder
2 eetlepels kerriepoeder
250 gram krieltjes
1/2 rode paprika, blokjes
300 gram bladspinazie, gewassen
150 ml kookroom
200 ml groentenbouillon
peper en zout
Bereidingswijze
Fruit de ui, de knoflook en de chilivlokken even aan. Voeg de krieltjes en de paprikablokjes toe en bak kort mee. Voeg de gemberpoeder, kerriepoeder en de tomatenpuree toe en meng het geheel goed.
Voeg de bladspinazie toe en giet de room en de bouillon erbij. Doe de deksel om de pan. Zet het het vuur laag en laat de spinazie hierna slinken. Schep goed door en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Serveer de curry eventueel met yoghurt, brood of rijst.
Pingback: Chili sin carne met zoete aardappel - StudioKOOK