zelfgemaakte pesto met walnoten

Zelfgemaakte pesto met walnoten

Heb jij wel eens zelf pesto gemaakt? Dit recept voor zelfgemaakte pesto is makkelijk en snel om te maken. Met dit recept koop je nooit meer kant-en-klare pesto uit de supermarkt!



Zelfgemaakte pesto

Pesto zelf maken is helemaal niet moeilijk. Met slechts een handvol ingrediënten staat jouw zelfgemaakte pesto al op tafel in no-time. Een staafmixer of blender maakt het makkelijk, maar heb je dit niet dan kun je ook met de hand de ingrediënten hakken voor een grove pesto of een gebruik een vijzel, net zoals de Italianen.

Zelfgemaakte pesto smaakt anders dan de pesto in de winkel. Het voordeel van pesto zelf maken is dat je zelf je ingrediënten kunt kiezen en niets overbodigs toe hoeft te voegen. In kant-en-klare pesto zitten vaak nog ingrediënten voor extra smaak en om het langer houdbaar te maken.


Walnotenpesto

Voor deze pesto gebruik ik walnoten. Dit is een vrij toegankelijk en betaal ingrediënt in tegenstelling tot pijnboompitten. Walnoten hebben een rijke smaak en zijn ook nog eens ontzettend gezond en goed voor de hersenen! Een goede reden om lekker veel van deze walnotenpesto te maken.

De walnoten gebruik je hetzelfde als pijnboompitten. Ze zorgen voor binding, net als de olijfolie, en romigheid in de pesto.


Zelfgemaakte pesto bewaren

Deze pesto is ontzettend lekker. Zo lekker dat er zelden iets overblijft. Maar, wil je de pesto toch bewaren of maak jij meteen een extra portie? Bewaar de pesto dan in een schone pot in de koelkast. Je kunt eventueel een klein laagje extra olijfolie op de pesto gieten. Dit helpt bij het langer bewaren.

Ook handig: je kunt zelfgemaakte pesto ook invriezen!


Recepten met pesto

Pesto is heerlijk op een stuk vers brood bij de borrel of voor de lunch. Maar, wist je dat je pesto ook goed kunt verwerken in gerechten? Bijvoorbeeld in een saus of een salade. Laat je inspireren door de volgende recepten met pesto:

Bloemkoolsteak met ricotta en pesto
Bloemkoolsteak, een heerlijk alternatief voor de traditionele steak. Deze vegetarische steak maak je af met een topping van ricotta en pesto.
Bekijk het recept
bloemkoolsteak
Pasta pesto salade met warmgerookte zalm, cherrytomaat, komkommer en nog veel meer lekkers!
Pasta pesto salade met zalm, klinkt dat niet fantastisch lekker? Een smakelijke maaltijdsalade die je in no-time op tafel zet!
Bekijk het recept
pasta pesto salade met zalm
Tagliatelle met romige pestosaus
Heerlijke tagliatelle met romige pestosaus, klinkt dat niet fantastisch lekker? Deze Italiaanse pasta met pesto is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.
Bekijk het recept
tagliatelle met romige pestosaus
Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto
Heerlijke tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto. Een frisse salade boordevol gezonde en verse ingrediënten.
Bekijk het recept
tomatensalade
zelfgemaakte pesto met walnoten

Zelfgemaakte pesto met walnoten

Zelfgemaakte pesto met walnoten en kaas, makkelijk om te maken. Lekker bij een stuk brood.
Bereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 100 gram verse basilicum (ongeveer 1 plant)
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 100 milliliter olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Hak de basilicum grof en doe het vervolgens de blender. Je kunt ook een staafmixer met een bakje gebruiken. Voeg de geraspte kaas, de walnoten en de olijfolie toe.
  • Snijd de knoflook fijn of pers deze uit met een knoflookpers. Voeg de knoflook vervolgens toe aan de andere ingrediënten.
  • Mix de ingrediënten tot een pesto met behulp van de blender of de staafmixer tot een samenhangend mengsel. Hoe langer je de pesto met walnoten mixt, hoe fijner de structuur. Breng de pesto met walnoten op smaak met peper en zout.

Notities

Bewaar de zelfgemaakte pesto in koelkast is een schone pot.
Trefwoord Makkelijk, Pesto, Snel, Zelfgemaakt

7 reacties op “Zelfgemaakte pesto met walnoten”

  1. Pingback: Borrelbrood met pesto, tomaat en spek - StudioKOOK

  2. Pingback: Snel & simpel: courgettisalade caprese met olijven en kappertjes (video) - StudioKOOK

  3. Pingback: Snel & Simpel: pasta pesto met kip, cherrytomaten en mozzarella - StudioKOOK

  4. Pingback: Borrelspiesjes met feta en rookvlees - StudioKOOK

  5. Pingback: Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating