wafels met gerookte zalm avocado en granaatappel

Snel & Simpel: wafels met gerookte zalm, avocado en granaatappel

Lunch | 20 minuten


Ingrediënten (6 wafels met gerookte zalm)

Voor het basisrecept voor wafels:
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
100 ml. melk
snufje zout
2 el. suiker

Voor de topping:
100 gram gerookte zalm
2 avocado’s, eetrijp
1 granaatappel
verse dille, fijngesneden

Bereidingswijze

Meng voor het wafelbeslag de droge ingrediënten met elkaar en de natte ingrediënten met elkaar. Als beide componenten goed vermengd zijn, roer je beiden door elkaar. Verwarm een wafelijzer met wat boter en bak hierin 6 wafels, ongeveer 2 eetlepels beslag per wafels. Lees hier het uitgebreide basisrecept voor wafels.

Halveer de avocado’s en ontdoe deze vervolgens van de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en maak het fijn met een vork. Beleg hiermee de wafels. Verdeel hierover de gerookte zalm.

Halveer de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Dit kun je doen door de platte kant boven een ruime kom te houden en op de achterkant te slaan met een lepel (pas op voor spetters) of door één voor één de granaatappelpitjes uit de schil te halen. Haal de overtollige vliesjes van de pitjes en verdeel ze vervolgens, samen met de verse dille, over de wafels met gerookte zalm en avocado.

Tips

Wil je dit recept voorbereiden? De wafels kun je alvast bakken, want deze zijn koud ook lekker. De gerookte zalm kun je alvast in kleinere stukken verdelen en de granaatappelpitjes kun je alvast uit de schil halen. Het vruchtvlees van een avocado wordt snel bruin (wat niet afdoet aan de smaak), dus deze zou ik pas op het laatste moment uit de schil lepelen en fijn maken.

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Snel & Simpel: wafels met gerookte zalm, avocado en granaatappel”

  1. Pingback: Kooktip #5: hoe weet je of een avocado rijp is? - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.