plaattaart met chorizo en broccoli

Plaattaart met chorizo en broccoli

Plaattaarten, ik ben er dol op! Ze zijn makkelijk om te maken, je kunt er tal van ingrediënten op kwijt (handig om restjes op te maken) en ze zijn ontzettend lekker. Plaattaarten zijn keer op keer een succes. Deze plaattaart met chorizo en broccoli is dan ook een echte aanrader.



Plaattaart met chorizo en broccoli

Ik zet maar al te graag een lekkere plaattaart op het menu. De echte succesnummers zet ik natuurlijk regelmatig op het menu, maar ik varieer ook graag met ingrediënten. Vaak heb ik een rol bladerdeeg in de koelkast liggen of kleine plakjes bladerdeeg in de diepvries. Ideaal! Want, je kunt redelijk lang bewaren en zo kun je altijd improviseren met wat je in huis hebt.

Terug naar de plaattaart met chorizo en broccoli. Deze combinatie van ingrediënten is een topper. Deze plaattaart heeft dan ook al vaak een plekje in het weekmenu gekregen. Met de broccoli voeg ik meteen lekker wat groenten toe aan het recept. In kleine roosjes kunnen ze in korte tijd gaar worden in de oven en hoef je ze niet voor te koken. Ik voeg er ook nog wat paprika en wat ui aan toe. Lekker!

Chorizo heb ik ook vaak in huis. Zo’n gedroogd worstjes kun je lang bewaren in de voorraadkast en komt van pas in veel gerechten. (Wat dacht je van Boerenkoolrisotto met cherrytomaten en chorizo of Witte bonensalade met tomaat en chorizo?) Voor dit recept snijd ik de chorizo in kleine blokjes en deze verdeel ik na de kaas royaal over de plaattaart. Door de chorizo bovenop te leggen, kan deze lekker uitbakken in de oven zodat hij krokant wordt.


Plaattaart recepten

Zin in meer plaattaarten? Doe inspiratie op met deze andere heerlijke recepten voor plaattaarten:

plaattaart met chorizo en broccoli

Plaattaart met chorizo en broccoli

Plaattaart met chorizo en broccoli, om je vingers bij op te eten! Een fantastisch lekkere smaakcombinatie die je maar al te graag klaar maakt!
Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 maal bladerdeeg op rol
  • 200 ml crème fraîche
  • ½ broccoli
  • 150 gram chorizo
  • 1 paprika
  • 1 (kleine) ui
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg ongeveer 1 cm van de rand af rondom in, maar snijd het deeg niet helemaal door. Dit is de rand. Prik de binnenkant over de gehele oppervlakte een paar goed in met een vork. Zo rijst de rand van het deeg wel, maar blijft de bodem van de plaattaart plat.
  • Verdeel de crème fraîche binnen de rand over de rol bladerdeeg.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ring. Maak ze los van elkaar. Was de paprika en ontdoe van de zaden. Snijd de paprika in kleine blokjes. Maak ook de broccoli schoon en snijd deze in hapklare roosjes.
  • Verdeel de groenten over de plaattaart. Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de plaattaart.
  • Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes als laatste over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart met chorizo en broccoli 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Hartig bakken, Makkelijk, Ovenrecept, Plaattaart
  • Share post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating