spitskool quiche

Spitskool quiche met gehakt en kerrie

Maak eens iets anders met spitskool en ga aan de slag met dit recept voor spitskool quiche met gehakt en kerrie. Een heerlijke, rijke smaakcombinatie die je zal verrassen. Eet hem direct uit de oven als avondeten. Wat je over hebt, is de volgende ook heerlijke koud als lunch.



Spitskool quiche met gehakt en kerrie

Spitskool at ik voornamelijk in een stamppotje of rauw verwerkt als koolsalade (beide ook heerlijk!). Maar, voor wat variatie verwerk ik deze zachtsmakende koolsoort ook lekker in een hartige taart. Deze spitskool quiche zit vol met smaak door het gebruik van specerijen. Samen met het rul gebakken gehakt vormt dit een stevige vulling voor de quiche. Lekker om flink wat punten van te snijden en samen te eten.


Als diner of als lunch

Ik ben dol op quiches en hartige taarten. Eenmaal het juiste basisrecept gevonden, zul je zien dat je eindeloos kunt variëren met dit gerecht. Daarnaast zijn quiches en hartige taarten makkelijk om te maken en je kunt ze goed voorbereiden. Ideaal! Een quiche of hartige taart eet ik maar al te graag als avondeten. Echt comfort food! Heb je nog wat over? Bewaar dit dan in een afgesloten trommeltje in de koelkast en zo’n lekkere punt de volgende dag afgekoeld als lunch. Net zo lekker!

Zin in nog meer quicherecepten? Bekijk deze eens:

spitskool quiche

Spitskool quiche met gehakt en kerrie

3 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram spitskool (fijngesneden)
  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 200 ml room
  • 4 eieren
  • 2 bosuitjes
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels ketjap (optioneel)

En verder

  • springvorm of quichevorm
  • bakpapier (eventueel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een ruime wokpan op middelhoog vuur. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze een aantal minuten hierin aan tot ze glazig worden. Voeg het gehakt mee en bak dit rul en gaar.
  • Voeg vervolgens de fijngesneden spitskool toe aan de wokpan en bak 5 tot 10 minuten totdat deze zacht is. Voeg het kerriepoeder toe en bak een paar minuten mee. Roer als laatste de ketjap door de het gehakt-spitskoolmengsel.
  • Klop intussen de eieren los samen met de room. Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringen. Voeg de bosui toe aan het eimengsel en breng alvast op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt-spitskoolmengsel toe aan het eimengsel en meng het geheel goed door.
  • Vet de springvorm in en bekleed eventueel met wat bakpapier om te voorkomen dat de spitskool quiche aan de vorm bakt. Bekleed de vorm vervolgens met het bladerdeeg. Druk de naden goed dicht zodat er niet van de vloeibare vulling doorheen kan lopen.
  • Giet de quichevulling in de quichevorm met bladerdeeg. Maak de bovenkant egaal en schuif hem vervolgens in de oven. Bak de spitskoolquiche ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de spitskool quiche direct, eventueel met een frisse salade ernaast.
Trefwoord Hartig bakken, Hartige taart, Makkelijk, Quiche

3 reacties op “Spitskool quiche met gehakt en kerrie”

    1. Hi Anouk! Bedankt voor je reactie! Ik gebruik een springvorm van 22 cm. Je kunt een springvorm van vergelijkbaar formaat gebruiken, maar groter of kleiner kan ook. De baktijd kan dan wel wat afwijken.

  1. 3 sterren
    De smaakcombinatie is goed, maar dan wel echt zonder de ketjap, die overstemt teveel met de kerrie, sonde van de lekkere kerriesmaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating