bosvruchtenmousse met kokos

Bosvruchtenmousse met kokos

Nagerecht • 30 minuten + 2 uur opstijven


Ingrediënten (4 pers.)

125 gram mascarpone
1 eidooier
25 gram suiker
125 ml slagroom
100 gram bosvruchten + extra om te garneren
4 eetlepels kokosrasp
4 ramequins of andere bakjes om de bosvruchtenmousse in te serveren

 

Bereidingswijze

De basis voor deze bosvruchtenmousse met kokos is een mascarponemousse. Bereid met de mascarpone, de eidooier, suiker en de slagroom deze mascarponemousse volgens dit recept.

Pureer de bosvruchten met een blender of mixer fijn. Spatel dit vervolgens voorzichtig door de mascarponemousse. Verdeel de bosvruchtenmousse over 4 ramequins of andere bakjes. Zet deze in de koelkast om minimaal 2 uur op te stijven.

Haal de bosvruchtenmousse na minimaal 2 uur uit de koelkast en verdeel de kokosrasp over de mousse. Serveer de mousse eventueel met wat vers fruit.

 

Tips

Dit nagerecht kun je goed voorbereiden en is daarom ook geschikt voor een diner met veel gasten. Maak de bsovruchtenmousse bijvoorbeeld al een dag van te voren. Voor het opdienen hoef je alleen nog de kokosrasp en het fruit te verdelen over de desserts.

Pureer de bosvruchten zo grof of zo fijn als je zelf wil. Het is niet erg om wat grove stukken fruit terug te zien in de mousse.

De smaak van de kokos past perfect bij de zoete tonen van de bosvruchten. Geen fan van kokos? Ook zonder de kokosrasp is deze bosvruchtenmousse heerlijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker