watermeloensalade met feta, olijven en kiemgroenten / hartige recepten met watermeloen

Watermeloensalade met feta, olijven en kiemgroenten

Vegetarisch bijgerecht • 10 minuten


Ingrediënten (2-3 pers.)

400 gram watermeloen
50 gram feta
± 20 gram kiemgroenten
100 gram (zwarte) olijven

 

Bereidingswijze

Snijd een stuk watermeloen in grove plakken en verdeel deze over de kom of schaal waar je de salade in wil serveren. Verbrokkel de feta over de watermeloen.

Snijd de olijven in dunne plakjes en verdeel deze samen met de kiemgroenten over de watermeloensalade met feta. Serveer de salade direct, onder andere lekker bij de barbecue.

 

Tips

De smaakvolle ingrediënten in dit recept vullen elkaar perfect aan. Het zoute van de feta en olijven haalt de friszoete smaak van de watermeloen goed naar boven. De ietwat peperige en scherpe smaak van kiemgroenten zoals tuinkers of alfalfa geeft geheel net wat extra pit.

Een ingewikkelde dressing heeft deze watermeloensalade met feta niet nodig. De watermeloen is sappig genoeg van zichzelf. Wil je toch graag iets toevoegen, kies dan voor een goede en smaakvolle olijfolie extra vierge. Een eetlepel is meer dan voldoende.

Als je de schil aan de randen van de plakken watermeloen laat zit, laat deze zich makkelijker eten uit de hand. Zo eet je deze salade met watermeloen en feta, olijven en kiemgroenten ook makkelijk tijdens bijvoorbeeld een picknick.

 

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Watermeloensalade met feta, olijven en kiemgroenten”

  1. Pingback: Hartige recepten met watermeloen - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.