kokos-currysoep

Kokos-currysoep met wortel en kikkererwten

Kokos-currysoep, een super lekkere maaltijdsoep met als basis: kokos en currypasta. Echt een smaakbom! Maak er een lekkere, gebonden soep van met een rijke hoeveel groenten. Ik kies voor wortel en kikkererwten. De smaak van de kokos en de currypasta komen in combinatie met deze groenten extra goed tot hun recht.



Kokos-currysoep

De naam zegt het al: bij deze soep staan de smaken van kokos en rode currypasta centraal. Dit is een super smaakvolle soep. Eet ‘m al lunch wanneer je een voedzame maaltijd wil. Maar, deze maaltijdsoep is ook geschikt als avondmaaltijd. Ideaal dus.

Gebruik wortel en kikkererwten om de soep lekker vullend en gebonden te maken. Het wordt een gladde soep dus het gaat vooral om de smaken van deze groenten. Wortel is ietwat zoet en de kikkererwten maken deze soep lekker romig.


Kikkererwten wellen

Voor dit recept gebruik ik gedroogde kikkererwten. Dit is een goedkoop product en je kun het lang bewaren. Ideaal om dus in je voorraadkast te hebben.

Voor gebruik is het handig om te kikkererwten te wellen. Dit doe je door ze ruim onder water te zetten en laat ze zo voor minimaal 6 uur staan. Een tip: doe dit gewoon de avond van de te voren zodat de kikkererwten ’s nachts kunnen wellen.

Door de kikkererwten te wellen worden ze sneller en gelijkmatiger gaar.

kokos-currysoep

Kokos-currysoep met wortel en kikkererwten

Super smaakvolle en gezonde kokos-currysoep. Maak 'm rijk met wortel, kikkererwten en een aantal lekkere toppings zoals pompoenpitten en fijngesneden bosui.
Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 3 winterpenen
  • 500 gram gedroogde kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon

Toppings (optioneel):

  • fijngesneden bosui
  • pompoenpitten

Instructies
 

  • Zet de kikkererwten ruim onder water en laat deze minimaal 6 uur wellen.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime soeppan. Voeg de currypasta, het gemberpoeder en het komijnpoeder toe en bak 3 minuten mee.
  • Snijd intussen de wortel in grove stukken en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de wortel en de kikkererwten, samen met de kokosmelk en de bouillon, toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze 30 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur uit en pureer de soep glad met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met wat toppings, zoals bosui en pompoenpitten. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt de soep 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de soep 6 maanden bewaren in de vriezer.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating