chili olie eiersalade

Chili olie eiersalade

Deze crispy chili olie eiersalade moet je echt geproefd hebben! De crispy chili olie, lao gan ma, past super goed bij de smaak van ei. Een ideale combinatie voor een super lekkere zelfgemaakte eiersalade dus!Chili olie eiersalade

Ik ben echt dol op zelfgemaakte eiersalade. Het is super makkelijk en snel om te maken. Daarnaast is zelfgemaakte eiersalade lekkerder én goedkoper dan kant-en-klaar uit de supermarkt! Alleen maar goede redenen om lekker zelf eiersalade te maken.

Met eiersalade kun je ook volop variëren. Deze chili olie eiersalade is echt een aanrader. Crispy chili olie, ofwel: lao gan ma, past super goed bij ei. Lekker op een gekookt eitje, een gebakken eitje (klik) maar dus ook in een eiersalade.

Crispy chili olie wordt verkocht bij de toko of bij de grotere supermarkten. Het wordt ook wel verkocht onder de naam ‘Lao gan ma’. Je hebt verschillende soorten chili olie van dit merk, maar lao gan ma verkoopt specifiek crispy chili olie. Deze is niet heel pittig, maar heeft wel een lekkere bite. Een perfecte aanvulling voor deze chili olie eiersalade!


Hardgekookte eieren

Voor zelfgemaakte eiersalade gebruik ik hardgekookte eieren. Kook ze bij voorkeur ruim vooraf en laat ze goed afkoelen. Dit maak het pellen makkelijker en het voorkomt schiften van de mayonaise wanneer je ingrediënten mengt. Ik heb vaak gekookte eitjes in de koelkast liggen, deze zijn klaar om te gebruiken.

Wil je de eieren nog koken vlak voordat je de eiersalade gaat maken? Zorg dan dat je ze na het koken goed laat schrikken onder koud water. Neem de tijd om de eieren goed koud te spoelen. Dat werkt het makkelijkst voor het maken van deze eiersalade!

chili olie eiersalade

Chili olie eiersalade

Super lekkere chili olie eiersalade. Een heerlijke zelfgemaakte eiersalade met lao gan ma, crispy chili olie. Lekkker met toast.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Chinees, Hollands, Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels crispy chili olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 bosuitjes

Instructies
 

  • Pel de hardgekookte eieren en halveer deze. Leg ze in een ruime schaal of kom. Voeg de chili olie en de mayonaise toe en prak deze ingrediënten tot een grove eiersalade.
  • Snijd de bosui fijn en meng deze door de chili olie eiersalade. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze chili olie eiersalade 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Trefwoord 4 ingrediënten, Makkelijk, Paasrecepten, Snel, Vegetarisch


Chili olie eiersalade video

Tip: bekijk ook de onderstaande video voor het maken van dit recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating