cottage cheese toast met lao gan ma chili crisp chili olie

Cottage cheese toast met crispy chili olie (lao gan ma)

Cottage cheese en crispy chili olie (lao gan ma) zijn echt een top combinatie! Maak daar een heerlijke cottage cheese toast van voor ontbijt, lunch of brunch. Deze heerlijke toast kun je eigenlijk de hele dag wel eten!Cottage cheese toast

De naam zegt het al: toast, geroosterd brood met olijfolie, belegd met cottage cheese. Heel eenvoudig, maar door één enkel ingrediënt toe te voegen maak je dit toast recept uitzonderlijk! Cottage cheese en crispy chili olie gaan namelijk super goed samen! Cottage cheese smaak lekker fris. Dit is een heerlijke basis voor een geroosterd broodje. Top de cottage cheese toast af met lao gan ma, ook wel: crispy chili olie of chili crisp genoemd.


Crispy chili olie

Crispy chili olie is een pittige olie uit de Chinese keuken. Crispy chili olie kun je kopen onder de naam ‘Lao gan ma’. Dit is het bekendste merk voor deze smakelijke olie. Je kunt Lao gan ma kopen bij de toko, maar tegenwoordig ook bij de grotere supermarkten (klik).

Lao gan ma, crispy chili olie of chili crisp, is een olie op basis van pepers. De olie is ietwat pittig, maar dit overheerst niet. Ook als je geen grote fan bent van pittig eten, kun je deze chili olie gewoon proberen. Voeg eventueel wat extra neutrale olie en balsamicoazijn toe om het scherpe er iets vanaf te halen. Qua neutrale olie is bijvoorbeeld sesamolie een lekkere optie om toe te voegen die past bij de smaak van de chili olie.

cottage cheese toast met lao gan ma chili crisp chili olie

Cottage cheese toast met crispy chili olie (lao gan ma)

Heerlijke cottage cheese toast met crispy chili olie (lao gan ma). Deze super frisse toast is heerlijke als lunch. Lekker met ijsbergsla en fijngesneden bosui.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Chinees, Hollands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 1 klein stuk stokbrood of kleine ciabatta (15 centimeter)
  • olijfolie
  • 3 eetlepels cottage cheese (hüttenkäse)
  • 1 handje fijngesneden ijsbergsla
  • 1 eetlepel crispy chili olie (lao gan ma) (of naar smaak)
  • 1 bosui (fijgesneden)

Instructies
 

  • Halveer het brood tot een bovenkant en een onderkant hebt. Gebruik één van deze zijden. Bestrijk het brood met olijfolie en grill deze in een grillapparaat, in de oven of in de pan krokant.
  • Leg de ijsbergsla op de toast, verdeel hierop de cottage cheese en vervolgens de crispy chili olie (lao gan ma). Maak de cottage cheese toast af door er wat bosui over te strooien.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Om deze cottage cheese toast te maken heb je maar één stuk brood nodig (bovenkant of onderkant). Je kunt natuurlijk kiezen om niet één, maar twee toasts te maken! Verdubbel daarvoor de rest van de ingrediënten. 
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating