hasselback tomaat caprese

Hasselback tomaat caprese met mozzarella en pesto

Deze heerlijke hasselback tomaat caprese is echt een topvoorgerecht voor een uitgebreid diner. Je kunt ze op de dag zelf voorbereiden, echt ideaal! Maak dit tomatenrecept met lekkere, verse ingrediënten zodat je optimaal kunt genieten van de pure, Italiaanse smaken.Hasselback tomaat caprese

Een hasselback tomaat snijd je aan één kant in, zodat er een waaiervorm ontstaat. De plakjes die je snijdt, snijd je niet helemaal door tot de bodem. Zo blijft de tomaat aan de onderkant aan elkaar zitten. De gleuven die nu zijn ontstaan in de tomaat kun je vullen met lekkere ingrediënten zoals mozzarella en pesto. Maak deze hasselback tomaat caprese af met een goede olijfolie en balsamicoazijn.

hasselback tomaat caprese

Hasselback tomaat caprese met mozzarella en pesto

Deze heerlijke hasselback tomaat caprese is echt een topvoorgerecht voor een uitgebreid diner. Makkelijk, snel en goed voor te bereiden.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 tomaten
  • 3 bollen mozzarella
  • 6 theelepels pesto
  • olijfolie
  • balsamicoazijn en balsamicosiroop

Instructies
 

  • Was de tomaten en snijd deze vanaf de bovenkant in, maar snijdt deze niet helemaal door tot de bodem. De plakjes blijven dus aan de onderkant aan elkaar vast zitten.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en vul de gleuven in de tomaat hiermee.
  • Leg de hasselback tomaten op kleine bordjes en verdeel over elke tomaat een theelepel pesto, wat olijfolie en balsamicoazijn of balsamicosiroop. Eet smakelijk!

Notities

Wil je dit recept voorbereiden? Snijd de tomaten dan in en vul met de plakjes mozzarella. Zet de hasselback tomaten afgedekt weg in de koelkast tot verder gebruik. Maak de hasselbak tomaat op het laatst pas af met pesto, olijfolie en balsamicoazijn. 
Bereid dit recept niet langer dan één dan vooruit voor. 
Trefwoord 15 minuten, 5 ingrediënten, Kerstrecepten, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating