Samurai garnalencocktail, een super lekkere én makkelijke garnalencocktail die je geproefd moet hebben! Dit recept zet je in een mum van tijd op tafel en is super smaakvol.
Samurai garnalencocktail
Samurai garnalen cocktail, dat klinkt meteen al als een leuk en lekker gerecht, vind je niet? Deze garnalencocktail maak je natuurlijk met garnalen die je aanmaakt met Samuraisaus. Samuraisaus is een kant-en-klare saus die je in elke supermarkt wel kunt vinden. Het is een romige saus die een klein beetje pittig is. Ideaal om snel en makkelijk veel smaak te geven aan zo’n lekkere garnalencocktail.
Garnalencocktail maken
Deze Samurai garnalencocktail is verder klassiek. Knapperige ijsbergsla op de bodem van een amuseglaasje, hierop leg je blokjes tomaat en als laatste verdeel je één of twee theelepels van die lekkere, aangemaakte garnalen bovenop. Maak de garnalencocktail af met wat paprikapoeder of cayennepeper voor een contrast in kleur en je hebt een super leuk voorgerecht of een leuke amuse om te serveren voorafgaand aan een diner. Ook leuk als borrelhapje!
Samurai garnalencocktail – garnalencocktail met Samuraisaus
Ingrediënten
- 100 gram kleine, roze garnalen (of: Hollandse garnalen)
- 2 eetlepels Samuraisaus
- 1 theelepel citroensap
- 50 gram ijsbergsla (fijngesneden)
- 2 tomaten (in blokjes gesneden)
- paprikapoeder of cayennepeper (optioneel)
En verder:
- 6 amuseglaasjes
Instructies
- Meng de garnalen met de Samuraisaus en het citroensap.
- Verdeel de ijsbergsla over de amuseglaasjes. Verdeel vervolgens de blokjes tomaat over de amuseglaasjes. Verdeel de garnalen als laatste over de amuseglaasjes. Zo heb je 3 mooie laagjes in de glaasjes.
- Maak de garnalencocktails eventueel af met een snuf je paprikapoeder of cayennepeper en serveer direct. Eet smakelijk!