Bij de borrel • 30 minuten
Ingrediënten
3 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
150 ml droge, witte wijn
± 1 eetlepel suiker
100 gram crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Bak de uienringen ongeveer 5 minuutjes aan op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg de laatste minuut ook de knoflook toe en bak even mee. Let op dat de knoflook niet aanbrandt.
Zet het vuur laag en voeg de gedroogde tijm, witte wijn en de suiker toe. Meng goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven totdat de uien helemaal gaar, goudbruin en gekarameliseerd zijn. Zorg ook dat al het vocht verdampt is.
Schep het uienmengsel op een snijplank en hak het geheel fijn. Meng de crème fraîche, mayonaise en het uienmengsel met elkaar. Je kunt eventueel een eetlepel water toevoegen om het geheel te verdunnen. Breng het geheel op smaak en serveer de gekarameliseerde uiendip met chips of toast.
Tips
Dit recept is geïnspireerd op de Franse uiensoep. De heerlijke rijke smaak van dit klassieke gerecht is verwerkt in een lekkere dip voor bij de borrel.
Voor een extra gladde dip kun je ene blender gebruiken om alle ingrediënten te mengen.
Wil je geen alcoholhoudende vloeistof gebruik in deze gekarameliseerde uiendip, dan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld bouillon of appelsap. Ook water volstaat, maar geeft een minder volle smaak.
Pingback: Lekkere recepten voor Oud & Nieuw 2017 - StudioKOOK
Lijkt me heerlijk!! 😀
Pingback: Uienstrudel met geitenkaas en balsamicosiroop - StudioKOOK
Pingback: Gegratineerde uiensoep - StudioKOOK