Geroosterde pompoenpitten zijn heel makkelijk om zelf te maken. Ze wordt lekker krokant en je kunt ze lekker op smaak maken met specerijen. Je kunt ze eten als snack, tussendoor. Maar, ze zijn ook heerlijk in soepen en salades.
Geroosterde pompoenpitten
Pompoenpitten zijn al lekker van zichzelf, maar je kunt ze net even iets extra’s geven als je ze roostert in de oven. De pompoenpitten worden hierdoor super knapperig en je kunt ze helemaal naar eigen smaak kruiden met specerijen. Ik gebruik hiervoor graag de combinatie: rozemarijn, paprikapoeder en chilivlokken. Zo zijn ze lekker pittig, maar niet té. Rozemarijn vind ik erg goed passen bij de smaak van pompoenpitten.
Geroosterde pompoenpitten
Geroosterde pompoenpitten zijn heel makkelijk om zelf te maken. Ze wordt lekker krokant en je kunt ze lekker op smaak maken met specerijen. Je kunt ze eten als snack, tussendoor. Maar, ze zijn ook heerlijk in soepen en salades.
Ingrediënten
- 200 gram pompoenpitten
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- chilivlokken (naar smaak)
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de pompoenpitten met de olie, honing, rozemarijn, paprikapoeder, chilivlokken en een snufje peper en zout.
- Verdeel de pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoenpitten 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze halverwege de baktijd om.
- Laat de pompoenpitten afkoelen voordat je ze gebruikt. Eet smakelijk!
Notities
Je kunt deze geroosterde pompoenpitten minimaal een maand bewaren op een droge plek in een afgesloten pot.
Laat de pompoenpitten wel goed afkoelen voordat je ze in de pot doet.