Dol op vitello tonnato? Dan zijn deze vitello tonnato eitjes ook zeker een lekker recept voor jou! Een lekker recept voor gevulde eieren, geïnspireerd op een heerlijke Italiaanse klassieker. Geloof me, deze twee gerechten zijn de perfecte combinatie. Probeer ‘m eens!
Gevulde vitello tonnato eitjes
Vitello tonnato is een klassiek Italiaans gerecht. Het bestaat uit dungesneden kalfsvlees en een lekkere tonijnmayonaise. Lekker met bijvoorbeeld (gefrituurde) kappertjes en verder peterselie. Laten deze ingrediënten nu ook heerlijk smaken met een gekookt eitje! Deze vitello tonnato eitjes is dus echt een receptje dat je moet je proeven!
Brunch recepten
Deze vitello tonnato eitjes zijn echte chique gevulde eitjes. Perfect voor een brunch op zondagochtend of tijdens de paasdagen bijvoorbeeld. Voor een brunch serveer je natuurlijk ook nog andere lekkere gerechten zoals ham-kaas croissantjes, wafels en versgeperst sinaasappelsap. Een heerlijk begin van de dag!
Borrelrecepten
Deze gevulde vitello tonnato eitjes zijn ook heerlijk bij de borrel, in de middag of de avond. Combineer ze met een een lekker drankje, een zelfgemaakte mocktail of cocktail bijvoorbeeld. Andere lekkere hapjes om het borrelmoment mee aan te vullen zijn lekker kaasvlinders of een heerlijke burrata plate (om Italiaanse sferen te blijven).
Gekookte eieren
Voor dit recept is het belangrijk dat de eieren hardgekookt zijn. Dit maak het makkelijk om ze te verwerken tot lekkere gevulde eitjes. Mijn tip voor gevulde eieren: kook de eieren ruim op tijd. Dit doe je bijvoorbeeld een paar uur tot een dag van te voren. De gekookte eieren hebben zo ruim de tijd om af te koelen. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om het eigeel uit het eiwit te “wippen” of te lepelen. Zorg er ook voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ermee aan de slag gaat. Dit voorkomt schiften bij het maken van de vulling.

Gevulde vitello tonnato eitje
Ingrediënten
- 8 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 1 blikje tonijn (uitlekgewicht: ongeveer 100 gram)
- 8 plakjes frincandeau
- 4 theelepels kappertjes
- peper en zout
- fijngesneden, verse peterselie
En verder:
- een hakmolentje (zie tip)
Instructies
- Pel de eieren en halveer deze in de lengte. Wip de eidooier uit het eiwit. Doe de helft van de eidooier in het staafmixermolentje, samen met de mayonaise en het citroensap. De andere helft van de eidooiers gebruiken we niet.
- Mix dit tot een gladde vulling. Breng deze op smaak met peper en zout. Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze met het eidooiermengsel.
- Halveer de plakjes fricandeau in de lengte en vouw deze tot een waaier. Zet de fricandeau op deze manier in de lege holte van het eiwit. Vul het eiwit verder met de tonijnvulling. Doe dit bij alle halve eiwitten.
- Verdeel over elk gevuld vitello tonnato eitje een paar kappertjes en wat verse peterselie. Serveer direct. Eet smakelijk!
Pingback: Snel & Simpel: 12 recepten met ei voor de paasbrunch - StudioKOOK
Pingback: Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm - StudioKOOK
Pingback: Kooktip #7: houdbaarheid eieren controleren (+ recepten!) - StudioKOOK
Pingback: Gevulde eitjes met furikake, spek en Japanse mayonaise - StudioKOOK