gevulde vitello tonnato eitjes

Gevulde vitello tonnato eitjes

Bij de borrel • 15 minuten


Ingrediënten (8 gevulde eitjes)

4 eieren, hardgekookt
1 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
± 50 gram tonijn, uitlekgewicht (± ½ blikje)
2 à 3 plakjes fricandeau
2 eetlepels kappertjes
verse peterselie
peper en zout

Bereidingswijze

Schil de hardgekookte eieren en halveer ze in de lengte. Lepel het eigeel uit het eiwit met behulp van een theelepel. Doe 2 van de 4 eidooiers in een bakje en meng met de mayonaise en het citroensap. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. De andere 2 eidooiers worden niet gebruikt.

Voeg de tonijn toe aan het eigeelmengels. Roer goed door totdat de vulling goed gemengd is.

Snijd de plakjes fricandeau in 3 à 4 stukken en rol deze tot een waaiervorm. Zet de fricandeau in het lege eiwit. Vul de rest van de holte op met het tonijnmengsel. Verdeel wat kappertjes over de gevulde vitello tonnato eitjes.

Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de gevulde vitello tonnato eitjes. Serveer de gevulde eitjes direct bij de borrel, maar je kunt ze ook goed voorbereiden en bewaren in de koelkast.

Tips

Je kunt het recept voor de vulling verdubbelen. Je gebruikt dan alle eidooiers, een heel blikje tonijn (uitgelekt) en 1 eetlepel mayonaise extra. De vulling die over is na het maken van deze gevulde vitello tonnato eitjes kun je de volgende heerlijk op een boterham of cracker smeren. Dit is een lekkere zelfgemaakte tonijnsalade!

Misschien vind je dit ook lekker