groentefriet met Parmezaanse kaas

Groentefriet met Parmezaanse kaas en pestomayonaise

Bijgerecht | 30 minuten (incl. oventijdn)



Ingrediënten (2-3 pers.)

350 gram groenten (zie tip)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 el olijfolie
snuf cayennepeper

Voor de pestomayonaise:
2,5 el mayonaise
2 tl pesto
1 el citroensap


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de groenten en snijd ze in lange dunne, ongeveer 0,5 bij 0,5 cm, frieten. Dep ze goed droog. Doe de groentefriet in een ruime kom of meng op de bakplaat. Voeg de olijfolie, Parmezaanse kaas en de snuf cayennepeper toe en hussel het goed deel zodat elke groentefriet bedekt is.

Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje en spreid de groentefriet hierover uit. Zorg dat alle groentefrietjes los liggen zodat ze echt knapperig en krokant kunnen bakken in de oven.

Bak de groentefriet met Parmezaanse kaas 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de friet halverwege de baktijd even om en bak verder.

Maak intussen de pestomayonaise. Meng hiervoor de mayonaise, de pesto en het citroensap met elkaar. Roer het geheel goed door.

Serveer de groentefriet met Parmezaanse kaas met de pestomayonaise. Lekker als bijgerecht bij een (Italiaanse) maaltijd.


Tips

In dit recept voor groentefriet met Parmezaanse kaas kun je veel verschillende soorten groenten gebruiken. Het beste werk groenten die wat stevig van structuur zijn. Denk aan bijvoorbeeld:

  • Zoete aardappel
  • Rode biet
  • Knolselderij
  • Aardappel
  • Pompoen
  • Wortelsoorten
  • Pastinaak

Zorg ervoor de groentefrietjes elkaar niet overlappen op de bakplaat of te dicht tegen elkaar aan liggen. Als alle friet vrij ligt, is er aan elke kant genoeg ruimte voor de hete lucht om de groenten lekker krokant te bakken. Bak de groentefriet zo nodig in twee delen.

Dit recept is ideaal als je wat meer groenten wil verwerken in je maaltijden. Op zoek naar meer recepten met lekker veel groenten? Laat je ook inspireren door dit artikel: 10 x bijgerecht met groenten (klik).

  • Share post

One comment

Comments are closed