taco's met kip

Taco’s met kip, geroosterde groenten en yoghurtsaus

Hoofdgerecht met kip • 45 minuten


Ingrediënten (3-4 pers.)

8 kleine wraps
4 kippendijfilets
1 paprika
400 gram kikkererwten (blik)
1 courgette
1 eetlepel chilikruiden
2 eetlepels olijfolie
200 gram ijsbergsla
eventueel: bakpapier

Voor de yoghurtsaus
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 à 2 eetlepels citroensap

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika en courgette in blokjes. Giet de kikkererwten af en doe deze, samen met de, kippendijfilets, paprika- en courgetteblokjes in een ruime kom. Voeg de chilikruiden en de olijfolie toe en meng het geheel goed door.

Verdeel de groeten en de kippendijfilets over een met bakpapier beklede bakplaat. Heb je geen bakpapier? Vet de bakplaat dan licht in met olie. Rooster de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus met elkaar. Lees hier het uitgebreide recept.

Zet de wraps, de yoghurtsaus en de geroosterde groenten en kip op tafel en vul de taco’s ter plekke. Snijd de geroosterde kip in blokjes. Verdeel wat ijsbergsla over één helft van de wrap. Leg hier wat geroosterde groenten en kip op en verdeel hier tot slot wat yoghurtsaus over.

 

Tips

Deze yoghurtsaus is lekker in veel meer gerechten dan alleen in deze taco’s met kip en geroosterde groenten. Gebruik het bijvoorbeeld als dressing in een salade of voor over een lekke belegd broodje.

Wil je deze taco’s met kip, geroosterde groenten en yoghurtsaus liever vegetarisch houden? Laat dan de kip weg en vervang dit eventueel door wat extra groenten. Denk bijvoorbeeld aan aubergine, pompoen of zoete aardappel. De bereidingstijd blijft hetzelfde.

Heb je geen chilikruiden in huis? Gebruik dan 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel paprikapoeder. Voeg voor wat pit nog een beetje chilipoeder toe.

 

Misschien vind je dit ook lekker