Laat je verrassen door deze 14 heerlijke smeersels voor bij de borrel. Van zelfgemaakte kruidenboter tot salades, van pesto met een twist tot tijdloze klassiekers.
Smeersels voor bij de borrel
Bij een borrel hoort natuurlijk iets om te snoepen. Serveer een keer iets anders dan chips of nootjes en ga voor voor een zelfgemaakte smeersel. Met deze 14 lekkere recepten maak je in een handomdraai een lekkere dipsaus of salade voor op brood of een toastje.
Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat en basilicum
Waan je in Italië met deze Italiaanse kruidenboter. De zongedroogde tomaat en basilicum geven een heerlijke, zonnige smaak aan dit recept.
Zelfgemaakte pesto van walnoten
Maak eens zelf pesto, in plaats van pesto uit een potje. Na dit recept geproefd te hebben, wil je nooit meer anders!
Mexicaanse guacamole
Guacamole, wie kent het niet? Dit recept is lekker makkelijk en smaakt heerlijk bij tortillachips, nacho’s of op een toastje.
Makkelijke eiersalade
Ook eiersalade maak je helemaal zelf. Dit recept bewijst dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!
Rillettes van sardientjes
Klassieke rillettes wordt gemaakt van vlees, maar maak deze Franse klassieker ook eens met sardientjes.
Taratur (Macedonische yoghurtsalade met komkommer)
Dit gerecht wordt veel gegeten in Macedonië, waar ook de oorsprong ligt. De smaak doet denken aan Griekse tzatziki en is heerlijk fris!
Groene kruidenolie
Deze groene kruidenolie is niet alleen heerlijk in soepen of salades, maar dip er ook een lekker stuk flatbread in of een broodstengel.
Zelfgemaakte hummus
Hummus kant-en-klaar kopen is makkelijk, maar écht lekker is natuurlijk zelfgemaakt. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen! Geef je zelfgemaakte hummus eventueel een lekkere twist door het toevoegen van andere smaakmakers.
Dip van gepofte knoflook
De smaak van knoflook wordt heerlijk zacht en zoet wanneer je deze poft in de oven of op de BBQ. Ideaal om te verwerken in een heerlijk smeersel voor bij de borrel.
Pittige makreelsalade met Srirachasaus
Deze pittige makreelsalade zet je in een handomdraai op tafel met ingrediënten uit de voorraadkast. Lekker makkelijk!
Eiersalade met ansjovis
De ansjovis in deze zelfgemaakte eiersalade geeft een heerlijke, zilte twist aan het geheel. Lekker op een toastje of een stokbroodje.
Basisrecept voor zelfgemaakte kruidenboter
Kruidenboter maak je lekker zelf met dit eenvoudige recept. Ook handig om verse kruiden te verwerken die je over hebt. Maak een extra grote portie, want kruidenboter dat je over hebt bewaar je makkelijk in de vriezer.
Chilidip (voor bij nacho’s)
Deze heerlijke en makkelijke chilidip mag niet ontbreken bij de borrel. Serveer met een grote schaal nacho’s met kaas of broodstengels.
Gekarameliseerde uiendip
Deze lekkere dip voor bij chips of bijvoorbeeld een broodstengel is lekker zoet door het karameliseren van de uien. Makkelijk om te maken, maar geeft een heerlijk resultaat!
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de borrel? Bekijk ook dit artikel: 12 x borrelhapje met vis.