Zin in een lekker en origineel recept voor gevulde eieren? Maak dan eens deze Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm. Een lekkere smaakcombinatie van romig ei, pittige wasabi en de vettige en ziltige zalm. Heerlijk!
Japans gevulde eieren
De inspiratie voor deze gevulde eitjes ligt in de Japanse keuken. Wasabi is een pittige smaakmaker. Wasabi komt van de wasabiwortel, maar in Nederland is wasabi vooral verkrijgbaar als pasta. De groene tubes met wasabi ken je misschien wel? Met deze pittige wasabipasta breng je vulling voor de eieren op smaak. Lekker pittig!
Tip: wil je deze Japans gevulde eieren voorbereiden? Wees dan voorzichtig met de wasabi. De pittige smaak van de wasabi kan naar verloop van tijd sterker worden. Voeg dus niet te veel toe, want je wil niet dat de eitjes te scherp van smaak zijn.
Gevulde eieren maken
De vulling voor de eieren maken is makkelijk. Je holt de gekookte eiwitten uit. De gekookt eidooier doe je samen met wasabi en de mayonaise. Dit mix je met een hakmolentje, een staafmixer of met de hand (even goed prakken met een vork) tot een smeuïge vulling. De uitgeholde eiwitten vul je vervolgens met deze vulling. Maak de Japans gevulde eieren af door er lekker wat warmgerookte zalmflakes over te verdelen en wat fijngesnipperd norivel. Lekker!
Tips voor het maken van gevulde eitjes
- Gebruik hardgekookte eieren. Een zacht eidooier kun je niet gebruiken om een vulling mee te maken.
- Kook de eieren ruim op tijd. Op deze manier kunnen de eieren goed afkoelen voordat je ze gebruikt.
- Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Dit voorkom schiften als je de vulling maakt in het hakmolentje of met een staafmixer.

Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm
Ingrediënten
- 6 hardgekookte eieren (op kamertemperatuur)
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepels wasabipasta (of: naar smaak)
- 50 gram warmgerookte zalm (in flakes)
- ¼ norivel (in snippers, geknipt of gesneden)
- sesamzaadjes
- zout
En verder:
- een hakmolentje (zie tip)
Instructies
- Pel de eieren en halveer deze in de lengte. Haal de eidooier uit het eiwit door ze eruit de wippen met een klein lepeltje. Doe de eidooiers in het hakmolentje, samen met mayonaise en de wasabipasta. Mix dit tot een smeuïge vulling. Breng deze eventueel op smaak met wat zout.
- Vul de halve eiwitten met de wasabivulling. Verdeel de warmgerookte zalmflakes over de Japans gevulde eieren. Bestrooi de eitjes met wat versnipperd norivel en wat sesamzaadjes. Serveer direct. Eet smakelijk!
Pingback: Wraprolletjes met zalm en roomkaas - StudioKOOK
Pingback: Gevulde eitjes met furikake, spek en Japanse mayonaise - StudioKOOK