japans gevulde eitjes met wasabi en warmgerookte zalm

Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm

Bij de borrel | 10 minuten


Ingrediënten (12 japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm)

6 hardgekookte eieren
3 eetlepel mayonaise
1 à 2 eetlepels wasabi (naar smaak)
50 gram warmgerookte zalm
¼ norivel
zout

Bereidingswijze

Pel de eieren en halveer deze in de lengte, zodat er twee gelijke helften ontstaan. Lepel het eigeel uit het eiwit, bijvoorbeeld met behulp van een kleine theelepel. Doe al het eigeel in een kom.

Meng het eigeel met de mayonaise en meng het geheel goed door. Je kunt hiervoor, als het eigeel goed is afgekoeld, een keukenmixer voor het gebruiken voor het gladste resultaat. Voeg de wasabi toe aan het eigeelmengsel. Wasabi is een pittige product met een scherpe smaak, dus blijf tussendoor goed proeven.

Vul, met het eigeelmengsel, de lege eiwitten op. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken, maar met een theelepel gaat dit ook prima! Verdeel de warmgerookte zalm in flakes en zet deze in het eigeelmengsel.

Knip of snijd het norivel in fijne stukjes. Zorg ervoor dat je geen natte handen hebt wanneer je aan deze taak begint, anders plakt de nori aan je handen. Verdeel de fijne stukjes norivel over de japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm.

Tips

Wil je dit gerecht voorbereiden voor bijvoorbeeld een paar uur later? Wees dan wat voorzichtiger met de wasabi. De smaak kan nog wat intenser worden als je de Japans gevulde eieren even laat staan.

Het is belangrijk dat de eigelen goed zijn afgekoeld voor je het mengt met de mayonaise, zeker in een keukenmixer. Het mengsel kan gaan schiften door het temperatuurverschil tussen de koude mayonaise de (lauw)warme eigelen.

Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Japans gevulde eieren met wasabi en warmgerookte zalm”

  1. Pingback: Wraprolletjes met zalm en roomkaas - StudioKOOK

  2. Pingback: Gevulde eitjes met furikake, spek en Japanse mayonaise - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.