Op zoek naar een succesrecept voor knoflooksaus, dan ben je hier aan het juiste adres. Wie de knoflooksaus van Riet heeft geproefd, weet dat dit een blijvertje is. Met slechts 3 ingrediënten maak je snel en makkelijk de lekkerste knoflooksaus!
Knoflooksaus van Riet
Knoflooksaus zelf maken is niet moelijk. Dit recept voor de knoflooksaus van Riet is het bewijs dat makkelijk en snel ook zeker ontzettend lekker is!
Deze knoflooksaus maak je met slecht 3 ingrediënten. Een pot mayonaise is de perfecte basis voor dit recept. Het maakt niet uit welke mayonaise je kiest, zolang hij maak in een pot zit. Kies vooral je persoonlijke favoriet, uit het mayonaiseschap.
Verhoudingen zijn van belang, dus voor een pot van ongeveer 450 ml gebruik je 3 tenen knoflook. Pers deze uit, met een knoflookpers, en voeg deze simpelweg toe aan de mayonaise. Gewoon in de pot! Verder gebruik je water om de saus iets dunner te maken. Je zult zien dat het mengen na het toevoegen van water ook wat makkelijker gaat, omdat de saus iets in volume afneemt. Maar pas op, voeg niet te veel water toe! Een eetlepel om te beginnen is genoeg. Voeg eventueel een tweede toe.
Het laatste ingrediënt is peterselie. Laat je niet misleiden door het verse takje peterselie bovenop de pot knoflooksaus op de foto, want in dit recept is alleen gedroogde peterselie toegestaan. De peterselie geeft de knoflooksaus de karakteristieke look, een kleine, groene “spikkel” in de saus, die je bovenal het onderscheid tussen de mayonaise en de fantastisch lekkere knoflooksaus laat zien.

Knoflooksaus van Riet
Ingrediënten
- 1 pot mayonaise (à 450 gram)
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel water (eventueel 2 eetlepels)
- gedroogde peterselie
- een snuf peper (naar smaak)
En verder:
- een knoflookpers
Instructies
- Pel de knoflooktenen en snijd de harde onderkantjes eraf. Open de pot mayonaise en pers de knoflook erboven uit. Voeg een lepel kraanwater toe.
- Meng de knoflooksaus goed door. Vergeet ook de bodem niet goed om te scheppen. Is de knoflooksaus nog wat dik, voeg dan een klein beetje extra water toe. Meng goed door. Breng de knoflooksaus op smaak met snuf peper.
- Voeg als laatste de gedroogde peterselie toe. Eén à 2 eetlepels is voldoende. Meng de knoflooksaus goed door en bewaar in de koelkast.




