knoflook pellen - tijd besparen in de keuken

Kooktip #10: knoflook pellen

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. Deze keer vertel ik je over knoflook pellen. Op deze manier gaat het makkelijk en snel!Knoflook pellen

Knoflook is een waardig basisingrediënt in veel gerechten. Hoeveel recepten beginnen er niet met: “Fruit de ui en de knoflook…”. Kortom: knoflook is onmisbaar in de keuken! Knoflook koop je gewoon in de supermarkt en de teentjes zijn verpakt in een mooie bol. De tenen pel je eenvoudig los van de bol, maar het pellen van de knoflookteen is vaak lastig. Het vel zit strak en luchtdicht om de teen. De knoflook zelf plakt ook een beetje, wat het er niet makkelijker op maakt! Een handige kooktip om snel en makkelijk knoflook te pellen komt dus goed van pas.


Snel en makkelijk knoflook pellen zonder gedoe

Misschien heb je al gemerkt dat wanneer je het kontje van de knoflookteen snijdt, er al een klein beginnetje ontstaat. Het peuteren kan beginnen! Maar, om het vel in één vloeiende beweging van de knoflook af te halen hoef je slechts een kleine, simpele handeling uit te voeren. Leg de knoflookteen op een snijplank en leg het lemmet van een stevig mes op de teen. Sla of druk een keer goed hard op de knoflook zodat de geplet wordt. Hierdoor komt er lucht onder het vel het zul je zien dat je deze er nu makkelijk af kunt halen.


Koken met knoflook

Met deze truc in je achterhoofd sta je vast en zeker te popelen om te koken met knoflook. In veel recepten kun je één of een paar teentjes knoflook kwijt, maar zet knoflook ook eens in de hoofdrol in een lekkere dip bijvoorbeeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *