mandarijn-knoflookdip

Mandarijn-knoflookdip

Dipsaus • 5 minuten


Eet deze heerlijke mandarijn-knoflookdip bij deze kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm. Je maakt deze mandarijn-knoflookdip dan ook met dezelfde ingrediënten! Rooster daarom de mandarijnen en de knoflookteentjes mee met het bovenstaande recept. Deze dip bij een ander gerecht serveren? Scroll dan even door naar de tips!

 

Ingrediënten 

4 royale eetlepels mayonaise
4 geroosterde halve mandarijnen
4 of 5 gepofte/geroosterde knoflooktenen, in de schil
3 à 4 takjes verse tijm
peper en zout

 

Bereidingswijze

Doe de mayonaise in een ruime kom. Knijp of pers de geroosterde halve mandarijn uit boven de mayonaise.

Snijd het kontje van de gepofte teentjes knoflook en druk de zachte knoflook uit de schil, zoals tandpasta uit een tandpastatube. Doe de gepofte knoflook bij de mayonaise.

Ris de blaadjes tijm van de takjes boven de kom. Roer het geheel goed door en breng als laatst eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Serveer de mandarijn-knoflookdip bij deze kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm.

 

Tips

Wil je deze mandarijn-knoflookdip wel maken, maar wil je het serveren bij een ander stukje vlees of vis? Rooster dan 4 halve mandarijnen en 4 of 5 teentjes knoflook in de schil zonder de kippendrumsticks in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 35 minuten. Maak de mandarijn-knoflookdip verder volgens de bovenstaande bereidingswijze.

Deze mandarijn-knoflookdip smaakt ook heerlijk bij een stukje eendenvlees, kipfilet of coquilles.

Dit recept maak je ook eenvoudig op de BBQ. Pof de knoflook volgens dit recept op de BBQ en grill de mandarijn, maar sinaasappels of citroenen zijn ook geschikt, op het rooster boven de BBQ met het vruchtvlees naar beneden.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

1 reactie op “Mandarijn-knoflookdip”

  1. Pingback: Kooktip #10: knoflook pellen - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.