cake gaar

Kooktip #14: cake gaar? Zo controleer je het!

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken.
Voor het controleren of een versgebakken cake gaar is, is een eenvoudige truc. Ik deel hem met je in dit artikel!Is je cake gaar?

Een heerlijke versgebakken cake doet het altijd goed. Het beslag is heerlijk om van te snoepen, tijdens het bakken vult je huis zich met de lekkerste geuren en wanneer hij uit de oven komt kun je natuurlijk niet wachten om te proeven. Maar, aan de buitenkant is het soms lastig om te zien of een cake gaar is. Uiteraard vertrouw je op het recept, maar elke oven is anders en dus kan het zijn dat de cake in jouw oven een net iets kortere of langere baktijd nodig heeft.

Voor het controleren van een cake op gaarheid is een eenvoudige truc. Ik gebruik hem altijd en het mislukt nooit. Net als je cake, want door te controleren of de cake echt gaar is, riskeer je geen misbaksels!

cake gaar

Zo controleer je of je cake gaar is

Gang Tussendoortje
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

  • versgebakken cake
  • saté prikker

Instructies
 

  • Tijdens de baktijd van de cake, laat je de oven zoveel mogelijk dicht om inzakken te voorkomen. Je kunt vlak voor het einde van de baktijd of wanneer de cake de volledige baktijd in de oven heeft gezeten deze simpele kooktip toepassen.
  • Haal de cake uit de oven. Neem de schone satéprikker en steek deze in het midden van de cake. Komt de saté prikker schoon uit de cake, dan weet je dat je cake helemaal gaar is van binnen.
  • Kleeft er nog wat beslag aan de prikker, dan heeft je cake nog een paar minuten langer nodig in de oven. Schuif de cake terug de oven in en bak hem nog wat langer. De truc kun je later weer toepassen.
Trefwoord Cake, Kooktip


Cakerecepten om lekker mee aan de slag te gaan

Nu je kennis hebt van deze eenvoudige truc, kan je waarschijnlijk niet wachten om aan de slag te gaan in de keuken met een lekker cakerecept. Want, je weet nu, succes gegarandeerd want jij hebt alle controle over de gaarheid van de cake! Laat je inspireren door de cakerecepten van StudioKOOK:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating