mandarijn cake

Mandarijn cake recept met een vleugje kaneel

Zin om lekker te bakken? Ga aan de slag met dit recept voor mandarijn cake! Een heerlijke, zachte en lichtzoete cake met de smaak van mandarijn. Gebruik zowel het sap als de schil. Alsof dat nog niet lekker genoeg is, voeg je ook een snufje kaneel toe aan het beslag. Mmm!



Mandarijn cake met kaneel

Ik ben dol op zelfgebakken cake en maak het dan ook al te graag. Zo veel lekkerder dan cake uit de supermarkt! Een basis cakerecept maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Heb je het basis recept eenmaal onder de knie, dan kun je volop variëren.

Ik maakte een lekkere cake met mandarijn en kaneel. Deze cake is niet te zoet, maar heeft wel de lekkere lichtzoete smaak van mandarijn. De kaneel is een beetje kruidig en vult het geheel daarom perfect aan. Wat een kleine twist al niet kan doen!


Cake recepten

Ook zin om lekker aan de slag te gaan met zelfgebakken cakes? Deze mandarijn cake moet je sowieso geproefd hebben, want die is zo ontzettend lekker! Zin in meer cake inspiratie? Bekijk onderstaande recept dan zeker ook eens:

mandarijn cake

Mandarijn cake met kaneel

Een lichtzoete cake met een smaak van mandarijn en een vleugje kaneel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 1 uur
Gang Gebak, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 mandarijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snufje zout

En verder

  • cakevorm
  • bakpapier (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los met de boter en de suiker. Voeg de bloem, het bakpoeder, het snufje zout en de kaneel toe en meng het geheel tot een egaal beslag.
  • Was de mandarijnen en rasp de schil. Rasp alleen het oranje deel en rasp niet door tot de witte, onderste laag van de schil. Deze kan bitter zijn. Voeg de mandarijnrasp toe aan het beslag. Knijp ook het sap uit de mandarijnen, vang de pitten op, meng het geheel goed door.
  • Vet de cakevorm goed in en bekleed eventueel met papier. Doe het mandarijn cake beslag in de cakevorm en bak de cake 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

Controleren of je cake gaar is? Gebruik deze tip (klik)!
Trefwoord Bakken, Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating