zo houd je parmezaanse kaas langer vers

Kooktips #1: zo houd je Parmezaanse kaas langer vers

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. In de eerste editie van deze rubriek: hoe houd je Parmezaanse kaas langer vers?


Parmezaanse kaas is een heerlijke smaakmaker voor vele gerechten. Met name in Italiaanse gerechten zoals risotto of pasta al ragu komt Parmezaanse kaas goed tot zijn recht. Maar, dit Italiaanse kaasje eet je niet elke dag en de meeste verpakte stukjes Parmezaanse kaas gaan dan ook niet in één keer op. In de koelkast droogt deze kaas snel uit, maar dit is zonde!Parmezaanse kaas bewaren


De voorgesneden flakes en geraspte kaas zijn lang niet zo lekker als vergesneden Parmezaanse kaas en daarom is het belangrijk om deze kaas zorgvuldig te bewaren. Ik bewaar mijn Parmezaanse kaas altijd in de koelkast (tip 1). Bewaar je de kaas op kamertemperatuur, dan zal deze sneller achteruit gaan.

De originele verpakking bewaar ik altijd. Deze zal, ook na openen, ietwat bescherming bieden. Mijn gouden tip (2): wikkel de Parmezaanse kaas in een (droog) stukje keukenrol, zodat deze rondom helemaal bedekt is. Dit zorgt ervoor dat ervoor dat de kaas niet gaat “zweten” en er niet snel schimmel ontstaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *