Kroketjes van witte bonen met frisse groene kruidendip

Bij de borrel • 60 minuten


Ingrediënten (plusminus 20 kroketjes)


1 x ingrediënten voor de witte bonenburgers

Voor het paneren:
bloem
losgeklopt ei
paneermeel

Voor de groene kruidendip:
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels kwark of yoghurt
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
10 gram peterselie, gehakt
10 gram bieslook, gesneden

 

Bereidingswijze


Maak het mengsel voor de kroketjes van witte bonen zoals staat omschreven in dit recept. Zet het mengsel afgedekt 30 minuten in de vriezer.

Verdeel het mengsel in 20 stukken en rol hier balletjes van zo groot als een pingpongbal.

Zet voor het paneren drie bakjes klaar. Eén met bloem (1), één met losgeklopt ei (2) en één met paneermeel (3). Rol de kroketjes door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.

De kroketjes garen kan door ze te bakken in een ruime koekenpan in een laagje zonnebloemolie. Bak de kroketjes in delen zodat de pan niet helemaal vol zit. Bak ze totdat ze krokant en goudbruin zijn.

Je kunt de kroketjes van witte bonen ook frituren. Zorg dat de frituurpan op temperatuur is, tussen de 170 en 180 graden. Bak de kroketjes in delen 4 tot 5 minuten in de frituurpan totdat deze krokant en goudbruin zijn.

Maak intussen de groene kruidendip. Meng de de mayo, kwark of yoghurt, de honing en de mosterd met elkaar. Breng eventueel op smaak met wat peper. Voeg hierna de gehakte peterselie en de gesneden bieslook toe meng goed.

Serveer de kroketjes van witte bonen met de frisse groene kruidendip.

 

Tips

Door het mengsel voor de kroketjes in de vriezer te zetten wordt het steviger. Zo kun je er makkelijker kroketjes van vormen, paneren en bakken.

  • Share post

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *