sushi met watermeloen

Maki sushi met watermeloen

Vegetarische sushi • 60 minuten + afkoelen


Ingrediënten (2-3 pers.)

Voor de sushirijst:
250 gram sushirijst
400 ml water
6 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker

Voor de vulling:
6 snackkomkommer
400 gram watermeloen
4 norivellen

Voor erbij:
sojasaus
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepels Srirachasaus
1 eetlepel citroensap

Eventueel: een bamboematje

 

Bereidingswijze

Bereid de sushirijst met de ingrediënten volgens dit recept. Laat de gekookte sushirijst volledig afkoelen voor gebruik.

Snijd de watermeloen in lange repen van ongeveer 1 bij 1 cm. Snijd de snackkomkommers in de lengte in tweeën.

Leg een norivel in de lengte op het bamboematje. Verdeel over 2/3 van het norivel een laagje gekookte sushirijst. Houd 1/3 aan de bovenkant over. Leg in het midden van de sushirijst over de hele breedte een reep watermeloen en gehalveerde snackkomkommer.

Vouw nu de onderkant van het norivel met de sushirijst over de watermeloen en de komkommer en rol verder op. Maak het deel van het norivel waar geen sushirijst op ligt een beetje nat met water om de rol dicht de plakken. Herhaal dit met de rest van de norivellen en de sushirijst.

Meng voor de Srirachadip de mayonaise met de Srirachsaus en voeg naar smaak de citroensap toe. Serveer de sushi met watermeloen met de Srirachadip en de sojasaus.

 

Tips

Een bamboematje helpt om extra kracht bij te zetten tijdens het rollen van de sushi. Heb je geen bamboematje, dan kan het ook zonder. Of je gebruikt een stuk aluminiumfolie of keukenfolie.

Dit recept laat zien dat watermeloen veel meer is dan een gezonde snack of fruit en dat je het heel goed kunt combineren in hartige gerechten! De sojasaus in dit gerecht vult de friszoete smaak van de watermeloen pergper aan! Dit zie je ook terug in dit recept voor een Poké bowl met watermeloen.

 

Misschien vind je dit ook lekker