minestrone soep

Minestrone soep met tomaat, pasta en gehaktballetjes (maaltijdsoep)

Deze Italiaanse maaltijdsoep moet je geproefd hebben: minestrone. Ik maak hem met tomaat, pasta, lekker veel groenten en gehaktballen. Echt super lekker, gezond en echt comfort food!Wat is minestrone?

Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep. Je kunt deze vullen met allerlei lekkere ingrediënten, maar bevat bovenal veel verse groenten en pasta. Dit maakt de minestrone soep dus lekker gezond. Je kunt minestrone eten als een echte maaltijdsoep. Vul ‘m met ingrediënten die je lekker vindt. Denk aan: vlees of vis, of juist lekker vega, en natuurlijk veel seizoensgroenten.

minestrone soep

Minestrone soep met tomaat, pasta en gehaktballetjes (maaltijdsoep)

Deze Italiaanse maaltijdsoep moet je geproefd hebben: minestrone. Ik maak hem met tomaat, pasta, lekker veel groenten en gehaktballen. Echt super lekker, gezond en echt comfort food!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,2 liter bouillon
  • 2 pakjes tomatenpassata
  • 250 gram soepballetjes
  • 650 gram Italiaanse wokgroenten
  • 150 gram pasta (zie tip)

Instructies
 

  • Fruit de wokgroenten aan in een grote soeppan. Voeg de bouillon en de passata toe en breng de minestrone aan de kook. Laat de soep 10 minuten pruttelen.
  • Voeg hierna de soepballetjes toe aan de minestrone en kook deze mee tot ze gaar zijn. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
  • Voeg als laatste de pasta toe aan de soep. Kook de pasta gaar in de soep terwijl je tussendoor blijft roeren. Roeren is belangrijk om de pasta anders aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Als alle ingrediënten gaar zijn, kun je de soep serveren. Eet smakelijk!

Notities

Kies bij voorkeur voor een kleine pastasoort, zoals macaroni of orzo. Dit eet het makkelijkst in combinatie met de Italiaanse groenten.
Soep over of wil je de soep voorbereiden? Bewaar de soep dan in de koelkast.
Wil je de soep invriezen? Volge het recept dan tot de laatste stap. Maak de soep dus bijna helemaal, maak voeg de pasta nog niet toe aan het recept! De pasta wordt minder lekker als je deze in ook in de vriezer bewaard. Je kunt het beste de pasta meekoken vlak voordat je de soep gaat eten.
Trefwoord 5 ingrediënten, Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating