okonomiyaki - Japanse pannenkoek

Okonomiyaki – Japanse pannenkoek met groenten en spek

Een goedgevulde maaltijdpannenkoek boordevol groenten en als je wil: vlees of vis. Okonomiyaki is een Japans recept voor zo’n heerlijke maaltijdpannenkoek. Alsof dit op zich nog niet smakelijk genoeg is maak je het gerecht af met een typische okonomiyakisaus en lekkere toppings naar keuze. Maken dus!



Okonomiyaki – alles met je lekker vind

Japans koken is makkelijker dan je denkt met dit recept voor okonomiyaki. Een lastig woord voor een overheerlijk gerecht. Okonomiyaki betekent: alles wat je lekker vindt. Deze Japanse pannenkoek vul je simpelweg met ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Ook al zijn veelgebruikte ingrediënten: kool, varkensvlees en gedroogde garnalen, met dit gerecht kun je dus alle kanten op!


Verwerk restjes tot een heerlijke Japanse pannenkoek

De basis voor dit recept is vrij eenvoudig. Een simpel pannenkoekenbeslag op basis van bloem, eieren en water meng je met elkaar en vul je met groenten. Nog wat klontjes in het beslag? Geen nood! Want, deze zullen verdwijnen tijdens het bakken. Voor de liefhebber is er ruimte om nog wat vlees of vis toe te voegen, bijvoorbeeld een varkensfiletlapje of wat uitgebakken spekblokjes.

Op internet vind je tal van recepten voor deze Japanse pannenkoeken, maar geen enkel zo simpel en makkelijk als deze. Dit recept voor okonomiyaki kun je vrij gebruiken naar eigen invulling. Dit maakt het het uitgelezen gerecht om restjes uit de koelkast op te maken. Wanneer ik soep- of wokgroenten over heb, belanden deze steevast in okonomiyaki.

okonomiyaki - Japanse pannenkoek

Okonomiyaki – Japanse pannenkoek met groenten en spek

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

Voor het beslag

  • 4 eieren
  • 125 ml water
  • 200 gram bloem
  • flinke snuf zout
  • peper

Voor de vulling

  • 250 gram gemengde groenten (gesneden)
  • 125 gram spekblokjes

Voor de topping

  • 1 bosui (fijngesneden)
  • 1 handje katsobushi (gedroogde tonijnflakes)
  • kewpie mayonaise (naar smaak)
  • okonomiyakisaus (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekblokjes goudbruin en gaar. Laat na het bakken uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Maak het beslag. Klop de eieren los met het water. Voeg de bloem toe en klop dit tot een samenhangend beslag. Voeg als laatste een flinke snuf zout toe (ongeveer een halve theelepel) en meng dit door.
  • Voeg de de gesneden, gemengde groenten en de uitgebakken spekblokjes toe aan het beslag. Roer het beslag goed door.
  • Bak de okonomiyaki. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Schep hierin de helft van het beslag. Doe een deksel op de pan en laat de okonomiyaki ongeveer 8 minuten bakken tot het beslag bijna volledig gestold is. Keer de okonomiyaki om en bak nog 3 tot 4 minuten. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Bestrijk de okonomiyaki met 1 tot 2 eetlepels okonomiyakisaus. Verdeel de kewpie mayonaise (Japanse mayonaise) in streepjes over de okonomiyaki. Bestrooi als laatste met de katsobushi en de fijngesneden bosui. Serveer de okonomiyaki direct.

    Notities

    Heb je beslag over? Bewaar het eenvoudig in een afsluitbaar bakje of een afgedekte maatbeker in de koelkast. Bak er de volgende dag okonomiyaki van voor bijvoorbeeld een warme lunch.
    Kew pie mayonaise is te koop bij grotere supermarkten of bij de toko. Okonomiyakisaus en katsobushi zijn ook te koop bij de toko.
    Trefwoord Makkelijk, Restjes groenten

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe Rating