omelet quesadilla

Omelet quesadilla met Serranoham en kaas

Deze omelet quesdilla moet je geproefd hebben. Dit is een heerlijke ontbijt quesadilla of ontbijt burrito gemaakt van omelet, een tortillawrap, gevuld met Serranoham en kaas. Echt een fantastische lekkere smaakcombinatie. Bewaar deze omelet quesadilla zeker niet alleen voor het ontbijt, maar eet ‘m ook lekker als lunch. Dit recept is echt comfort food!



Omelet quesadilla met Serranoham en kaas

Dit recept is een omelet en een quesadilla in één. Het beste van twee werelden kun je wel zeggen! Maak een dunne omelet en bak deze aan één kant. Wanneer deze bijna gestold is, beleg je deze met kaas en leg je er een tortillawrap op. Dit gaat allemaal super snel, omdat de omelet lekker dun is.

Draai de omelet quesadilla om en bak de tortillakant nog even goudbruin en vul de binnenkant met mayonaise, bosui en Serranoham. Flip de linkerkant over de rechterkant en de superontbijtje is klaar!


Ontbijt quesadilla of ontbijt burrito

Dit recept heeft zoveel overeenkomsten met typische ontbijtideëen dat je dit recept makkelijk een ontbijt quesadilla of ontbijt burrito kunt noemen. De omelet met Serranoham doen natuurlijk direct denken aan eieren met spek. Als extra’tje een lekkere, krokante tortillawrap eromheen en je hebt een smakelijke omelet quesadilla met een lekkere vulling.


Variatietips

Dit recept kun je eigenlijk met al je favoriete ingrediënten maken als toppings. De basis zijn eieren en een tortillawrap, maar probeer ook eens één van deze andere variaties:

  • Pittige saus
  • Tonijn (uit blik)
  • Verse bladspinazie
  • Avocado
  • Tomaat
omelet quesadilla

Omelet quesadilla met Serranoham en kaas

Deze omelet quesadilla is het beste van twee werelden. Een zachte omelet, een krokante tortillwrap en een heerlijke vulling. Het perfecte ontbijtje of lunchgerecht!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Fusion, Hollands, Mexicaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 grote tortillawrap
  • 1 handje geraspte kaas
  • 2 plakken Serranoham
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • mayonaise (naar smaak)

Instructies
 

  • Klop de eieren los. Verwarm een grote koekenpan met een beetje vetstof en giet hier de eieren in. Laat de eieren op een gemiddeld hoog vuur stollen.
  • Bestrooi de omelet als de bovenkant bijna gestold is met geraspte kaas en de dek af met de tortilla wrap. Keer de omelet quesadilla om.
  • Bestrijk de omelet kant met een beetje mayonaise naar smaak, bestrooi met bosui en verdeel hierover de Serranoham. Sla de linker helft over de rechter helft en bak nog kort verder aan de beide kanten. Serveer direct.
Trefwoord Makkelijk, Omelet quesadilla, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating