paprika pizza

Paprika pizza met salami, ui en muhamarra

Ben jij ook zo dol op paprika in allerlei variaties? Dan is deze paprika pizza met salami, ui en muhamarra zeker iets voor jou! Deze lekker pizza bevat niet alleen paprika als topping (lekker, geroosterd), maar ook als basis voor de saus én in de bodem! Heerlijk! Liever een dagje zonder vlees? Dan laat je de salami gewoon weg.



Paprika pizza bodem

Deze paprika pizza is echt uniek. Ben jij een echte paprikafan? Dan moet je dit recept geproefd hebben! De paprika is niet alleen verwerking als topping, maar je vind deze lekkere, zoete groente ook terug in de saus en in de bodem.

Als saus gebruik je muhamarra. Een Oosterse spread op basis van geroosterde paprika. Verder bevat deze heerlijke dip ook nog walnoten en granaatappel. Echt een top combinatie als je het mij vraagt! muhamarra kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel.

Aan deze paprika pizza is niets standaard, want zelf in de bodem vind je de paprika terug. Je gebruikt geen gewoon pizza deeg maar, kies voor de ultieme ervaring voor een paprika pizza bodem. Je vind deze in de supermarkt o.a. van het merk Magioni, maar soms zijn paprika pizza bodems, net als andere groenten-pizzabodems, ook verkrijgbaar van het eigen merk. Een aanrader om te proberen!


Paprika pizza met salami, ui en muhamarra

Naast lekker veel paprika pizza bevat deze pizza nog meer heerlijke ingrediënten. De muhamarra in plaats van tomatensaus, salami on top (lekker pittig), een fijngesneden ui, reepjes paprika en natuurlijk lekker wat kaas.

Ik ben een groot van fan deze smaakcombinatie, want ik maakte er eerder al een heer-lijk gevuld brood mee. Klik hieronder op het recept.

Robuust brood met muhammara, salami en geroosterde paprika uit de oven


Nog wat tips…

  • Voor een extra krokante bodem bestrooi je de muhamarra eerst met een klein beetje geraspte kaas, voordat je de andere toppings toevoegt.
  • De muhamarra kun je zelf maken of zelf kopen.
  • Eet je deze pizza liever vegetarisch? Laat de salami dan gewoon weg!
paprika pizza

Paprika pizza met salami, ui en muhamarra

Een heerlijk recept met 3 keer paprika: paprika pizza bodem, muhamarra en paprika on top.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 paprika pizza’s

Ingrediënten
  

  • 2 paprika pizza bodems
  • 1 bakje muhamarra (ongeveer 200 gram)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram salami

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de muhamarra over de twee paprika pizza bodems. Bestrooi eventueel met een kleine een beetje extra kaas, voor een krokante bodem.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in fijne ringen of halve ringen. Was en droog de paprika en snijd deze in fijne reepjes. Verdeel de ui en de paprika over de paprika pizza's. Verdeel de rest van de geraspte kaas over de pizza's.
  • Snijd de salami zonodig in plakjes of kleinere stukjes. Verdeel de salami over de pizza's.
  • Bak de paprika pizza's 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.
Trefwoord Comfort food, Extra groenten, Makkelijke recepten, Pizza

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating